A magyar írásbelinél hány pont kell a 2-eshez?
Figyelt kérdés
Nekem 19 pontom van a szövegértésből, plusz írtam 3 oldalt Móriczból. A kettőnek együtt kell 20 pontosnak lenni, vagy külön külön?2011. máj. 2. 18:52
2/7 anonim válasza:
100pont maximum.
80%-tól 5-ös
60%-tól 4-es
40%-tól 3-as
20%-tól 2-es
A szövegértésed, ha 19 pont, akkor 19/40*100 + amit kapsz az elemzésért, ne aggódj, meg lesz a kettes!
3/7 anonim válasza:
a felvi kalkulátor szerint 20% már 2es, de az az írásbeli és szóbeli együttesen. Egyébként nekem is 19 pontom lett :D egy kicsit örülök, hogy nem vagyok egyedül, habár annyira nem jó ez.
4/7 anonim válasza:
úúristen hogy lehet magyarból 2-est írniXD
5/7 anonim válasza:
Ha írtál 3 oldalt, akkor arra fogsz kapni viszonylag sok pontot. Legalábbis ha nem írtál orbitális baromságot :) Én is annyit írtam tavaly.
Amúgy honnan tudod, hogy 19 pontos lett a szövegértés?
Egyébként 10%-tól mehetsz szóbelizni, és a teljes eredménynek (szóbelivel együtt) kell legalább 20%-nak lennie. Az írásbeli vizsgarészeken nem kell külön 10%-ot elérni.
6/7 anonim válasza:
Mindenesetre szerintem egy magyar embernek sem szabad megelégednie egy kettessel, amikor arról van szó, hogy a saját nyelvén, magyarul írottakat kell megértenie. Idegen nyelv érettségin elmegy, de saját nyelv érettségin?
7/7 A kérdező kommentje:
Már van nem hivatalos javítókulcs : [link]
Ez alapján számoltam össze, szóval nem 100 %, de kb ennyi pontom lesz.
2011. máj. 2. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!