Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségi. Nem értek...

Magyar érettségi. Nem értek valamit, elmagyaráznátok?

Figyelt kérdés
Ma volt a magyar érettségi, azon belül pedig a szövegértés, ott volt az utolsó feladat, ahol meg volt adva két vers, és el kellett dönteni, hogy melyiket írhatta Ábrányi Emil. Én a 2. vershez írtam, mivel a szövegben ez volt: "Ábrányi intő példa arra, hogy a tartalom meg a forma korántsem a költészet alapja" én ezért következtettem, mert a versformája és a szövege nem hétköznapi, szokványos.
2011. máj. 2. 16:38
1 2
 1/15 anonim válasza:
Az első volt Ábrányi, ugyanis ez az intő példa kezdetű mondat arra vonatkozott, hogy nem az a fontos. Tehát nem a forma, a rímképlet a fontos, hanem az erő és a tartalom. És mint elhangzott a szövegben, Ábrányinál ez nem valósul meg, csak a "külcsín".
2011. máj. 2. 16:43
 2/15 A kérdező kommentje:
köszi a választ.
2011. máj. 2. 16:44
 3/15 anonim ***** válasza:
De amúgy elmondom a feladatban volt egy olyan hogy "AZ utóbbit Eörsi István fordításában közöljük" azaz az eredeti nyelve nem magyar, ebből következik hogy azt írta Apollineire.De a szövegből is simán rálehetet jönni.
2011. máj. 2. 16:51
 4/15 anonim ***** válasza:
rálehetett*
2011. máj. 2. 16:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

az hogy az utobbi az nem erre vonatkozott... az csak véletlen...

felsoroltak két irot, és abban az utobbit forditotta... jesszus...

2011. máj. 2. 16:54
 6/15 anonim ***** válasza:
ezt látod én is úgy elbazstam ahogy van. helyből van -6 pontunk...
2011. máj. 2. 16:55
 7/15 A kérdező kommentje:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:51

Azt én úgy értelmeztem, hogy a feladat leírásában lévő utolsót... De ezek szerint én már mindent félreértelmezek.

2011. máj. 2. 16:57
 8/15 anonim ***** válasza:

Jah igen, elolvastam a kérdést még egyszer így már világos.

Nem ez alapján írtam én amúgy de ezt írtam is, egyik osztálytársam mondta nekem is utólag.

2011. máj. 2. 16:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Én is felcseréltem sajnos, de szerintem ha a két verset jól jellemeztétek, az csak két pont veszteséget jelent. Rosszul tudom?
2011. máj. 2. 17:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne... Nem mindegy, hogy csak -2 pontra számítsak vagy helyből -6. Segítene valaki?
2011. máj. 2. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!