Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki írt Apollinaire-t...

Valaki írt Apollinaire-t Victor Hugo helyett a magyar érettségin?

Figyelt kérdés
Mikor arról volt szó a 3. vagy 4. feladatban, hogy az új korszak szerzőit nem fogadták túl jól... Tudom, hogy Victor Hugo egyértelmű kellett volna, hogy legyen, de... végül is Apollinaire az avantgárd költője, és azt sem fogadták jól, nem?
2011. máj. 2. 14:34
 1/10 anonim válasza:
Én már nem tudom, hogy mit hova kellett írni... Nagyon nehéz volt...:S Szaktanárok sem tudják hibátlanul, egy csomót megkérdeztünk.
2011. máj. 2. 14:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, én :D A 2 utolsóhoz Apollinaire-t írtam, bár az utolsó előttinél Victor Hugo lett volna a helyes válasz.
2011. máj. 2. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Az utolsónál meg ábrányi emil
2011. máj. 2. 15:07
 4/10 bumbi02 ***** válasza:

ady endre

józsef attila

victor hugo

ámbrányi emil

2011. máj. 2. 15:12
 5/10 anonim válasza:
Én is így írtam, mint Te..
2011. máj. 2. 15:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Én minden évben ötös voltam, mind nyelvtanból, mind irodalomból de a szövegértést mégis nehéznek találtam. Kevés volt az idő rá és néhányszor nem volt egyértelmű, mit is akarnak kérdezni. Bocs, hogy elmondtam a véleményem, de ki akartam írni magamból a feszültséget. A második résszel nem volt gond, legalábbis a versek összehasonlítása korrekt feladat volt. Azért mégis az ötös a cél, remélem nem a szövegértés miatt ugrik...
2011. máj. 2. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Tényleg nehéz volt, de főleg meg kevés volt rá az idő.
2011. máj. 2. 15:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Tudom, nem kéne rendet bontani, de nem értem, miért jajong mindenki a szöv.értés miatt. Talán maga a szöveg kicsit absztraktabb volt a megszokottnál, én mégis, kb. 6 feladatsort megoldogatva a könnyebbek közé sorolnám. Talán az egyik legkönnyebb. Bár azt nem állítom, h nem kellett gondolkozni, mert néhol elég csavaros volt. De aki felkészült rá, h ez most 1 óra lesz, simán be tudta osztani az idejét, csak nagyon kellett koncentrálni. És ez tulajdonképpen erről is szól. Persze a megoldókulcs még így is írhat szépségeket.
2011. máj. 2. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, nem vagyok egy lassan gondolkodó típus, van is némi érzékem a irodalomhoz, mégsem volt elég az idő számomra. Akinek az ötös a cél, nem biztos hogy pont végszóra akarja befejezni az utolsó mondatot, de nálam ez történt és semmi időm nem maradt átnézni. Így persze jöttek a figyelmetlenségek... Nem hivatalos megoldás alapján, azért egy 90 % körüli eredmény meglesz, ami nem rossz, de lehetne jobb is!
2011. máj. 2. 16:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem volt kevés az idő, én kb fél óra alatt írtam meg, de ettől még nehéz volt
2011. máj. 2. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!