Milyen okok lehetnek arra hogy valakit kirúgjanak egy egyetemről illetve ezek közül melyek a leggyakoribbak amik nem a tanulmányi eredményből adódnak?
"Önmagában gyenge tanulmányi eredmény miatt nem rúgnak ki senkit. Ha valaki állami képzésben van és x-edik alkalommal sem képes valamilyen tárgyat teljesíteni, akkor vagy vállalja, hogy átrakják költségesbe vagy megszűnik a hallgatói jogviszonya."
- Negyedik ée tanulok az egyetememen, jól ismerem a tanulmányi szabályzatot, és volt is már - költségtérítéses - ismerősöm, akit azért rúgtak ki, mert túl kevés kreditet szedett össze. Ne abból indulj ki, hogy nálatok milyen a szabályzat.
- Negyedik ée tanulok az egyetememen, jól ismerem a tanulmányi szabályzatot, és volt is már - költségtérítéses - ismerősöm, akit azért rúgtak ki, mert túl kevés kreditet szedett össze. Ne abból indulj ki, hogy nálatok milyen a szabályzat.
Én osztatlan, régi 5 éves képzésben vagyok. De tudom, hogy azért BSc-BA rendszerben sem úgy megy, hogy "kirúgnak" valakit, ha nem teljesíti a félévi kreditmenyiséget. Párom BA-s, neki is volt egy féléve, mikor nem lett meg a kellő kreditszáma és automat. átpakolták költségesbe. Kapott utána egy "szerelmes levelet" a TO-tól, hogy vagy vállalja a költségest vagy hallgatói jogviszony nuku. A haverod valószínűleg ez utóbbit választotta vagy nem be sem regisztrált a következő félévére, így a rendszer megszüntette a jogviszonyát, csak ezt te nem tudod. Egy szó mint száz: csak úgy nem rúgnak ki senkit se rossz tanulmányi eredményért, de nem teljesített kreditszámért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!