Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a matekkal?...

Mit kezdjek a matekkal? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés

Jövőhéten érettségizek matekból. A próbaérettségim egyes lett. Járok külön tanárhoz is - kevés sikerrel.

Nem tudom, mit csináljak, ki vagyok bukva. Mindenkinek meg lett a kettes és én meg itt égek. Iszonyú érzés.

Nyugtatót is vettem be, nemrég még a sírástól fetrengtem a padlón. A szüleimnek még nem mondtam el, nem hiányozna ez most nekik.

A tanár azt mondta, majd megbeszéljük, hogy mehetek-e érettségizni. Remélem a legjobbakat, meg egyébként is az osztályfőnököm.

Tisztába vagyok azzal, hogy iszonyú gyenge vagyok matekból. Gyűlölöm ezt a tárgyat és ha túl leszek (kettessel) az érettségin, pezsgőt bontok.

Másból nem rosszak az eredményeim, van angol középfokú nyelvvizsgám, négyes a tanulmányi átlagom.

Abban tudok reménykedni, hogy érettségin nem fognak meghúzni matekból és átmegyek. Bár ha szóbelizek, ott még az egyest is fellehet húzni hármasra. De azt persze nem kéne.

Nagyon ki vagyok idegileg. Tudnátok adni valami tippet? Esetleg van személyes történetetek?

Köszönöm, ha segítetek.

2011. ápr. 27. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Nagyobb hangsúlyt és időt fektess a matekra. Én is utáltam, utálom is. Sokan vannak így vele, de egy 2t csak összetudsz majd 'élőben' kaparni.

Oké, hogy jársz külön tanárhoz, és????! Azzal semmit se érsz, hogy ott eltölétesz 2 órát és utána nem foglalkozol vele otthon.

Ha a matek tanárod szigoru, akkor nem fog elengedni érettségizni és akkor várhatsz majd októberig.

Nekem is ofőm tanított anno, volt is egy gyerek, aki 1-t írt nem engedte el.

És semmiképp sem bízz abba, hogy majd írásbelin lesz 11 pontod és szóbelizel .. azok a tételek sem könnyűek.

Ellentétben azzal, hogy az érettségi lófasz és vele egyenlő zinten annyit is ér :]]]

2011. ápr. 27. 16:13
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, tudom. Főleg, hogy sehol sem fogunk az életben logaritmust, meg szinuszokat számolni.

Nagyon sürget már az idő és mindjárt ballagás, szerenád stb.

Nem tudom, mi lesz velem. :(

2011. ápr. 27. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Szegény :(

Most egyre több ember esik kétségbe a matek miatt.

Segíteni nem nagyon tudok mert én mindig is szerettem a matekot és tudom is, tehát sosem buktam. Ettől függetlenül én is egyfolytában matekozom (meg persze a többi tárgyat is csinálom) + félek is a matektól, de végülis mindegyiktől :D (most érettségizem én is)

Nézegesd az ezelőtti érettségiket és próbálgasd csinálni, megérteni. Ha 1-1 feladat nem megy ird ki ide a kérdést biztos lesz aki elmagyarázza!

Mást már nem nagyon tudsz tenni pár nap alatt.

Sok sikert neked is!

2011. ápr. 27. 16:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Reméljük a legjobbakat és kitartás! :)

2011. ápr. 27. 16:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy jó magántanár kell neked, aki átveszi veled azt a gonosz matekot az elejétől az érettségiig úgy, hogy te is értsd. Akár egy egész évet is kihagynék még az érettségi előtt.
2011. ápr. 27. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogy ment? Sztem kicseszés volt a matek...
2011. máj. 4. 17:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Ugye?! Szerintem is borzalom volt. De nálunk pl. ötös tanulok írtak kettest... egyébként ahogy számoltam, kettes lett. Hogy hány pont pontosan, egyelőre még nem tudom.
2011. máj. 8. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is ötös voltam matekból, és most 60 vmennyi pontot számoltam össze, ami nagyon rossz eredmény nekem. :( Vagy tényleg nehéz volt az idei érettségi vagy én vagyok nagyon béna és figyelmetlen. Sajnos, ez csak így sikerült...
2011. máj. 8. 15:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Nálunk is az osztály 80%-a vinné tovább a matekot, de mindenkinek rossz lett nagyon... nem is lett ötös, négyes alig állítólag. Szóval szerintem országos szinten. Még jó, hogy nekem nem kell. Szóval itt csak a kettes kellett. Ez sem szép eredmény, de legalább megvan, ha minden igaz.
2011. máj. 9. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!