Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gólya leszek! Mit csináljak?

Gólya leszek! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Én egy alapból félős vagyok idegen helyen, nehezen szokok oda és nehezen tájékozódok. Lesz gólyabál suli előtt pár nappal és csak annyit tudok róla, h ott ismerkedünk össze az új osztállyal és ott kell aludni(idegen helyen SOSEM tudtam elaludni). Utána 1 hónapig lesz minden óra közti szünetben szívatás(negyedikes elsőst) majd lesz a suli tornacsarnokában egy beöltözés vagy mi, majd valami "szertartás" és utána kezdődik a rendes tanulás. Nekem legelőször is már a suli és a bál megtalálása lesz nehéz, mert busszal megyek és igaz, h elmagyarázták, h merre meddig, de így nem tudom. Ha meg is találom a helyszínt, akkor is ott van a sok idegen személy akiket nem ismerek...A legnagyobb bajom, h mindig idegeskedek/izgulok valamin, ami miatt (gondolom) magas a vérnyomásom és egyszer volt velem olyan, h álltam-adásszünet+ sötétség+ gyerekzsivaj-aztán azt veszem észre, h állok és fogom a fejem ami fáj és a tesóm mondja, h hallott egy koppanást, ami a fejem volt.

Először az osztálytársaim b@sztatnak, h nem vesznek fel a gimibe, majd miután felvettek, akkor máris a bolondballagási ruhán kezdtem idegeskedni és a gólyabálon/avatón, meg h ebből kéne tanulni, meg miért vagyok ilyen visszafogott, meg mindenki piszkál, h ne legyek ennyire visszahúzódó...áhhhhhhhhhh...

Visszatérve a gólyázásra: A bátyám is abba a suliba jár ahova én és ugye a testvérek általában nem szeretik egymást(mármint nem azt mutatják ki). Egyszóval: sz@rok...

Tudom, h ezen is fölöslegesen idegeskedek, de én ilyen vagyok.:S

Ui: A POZITÍV válaszokat köszönöm.

2011. ápr. 25. 18:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
akkor ha nem vagy olyan társasági ember, miért mentél olyan iskolába, ahol ekkora hangsúly fektetnek a közösségre?:) én se vagyok egy túl könnyen alkalmazkodó, de a szívatást nem viselném el, mert beb*sznék egyet annak a negyedikesnek. én épp ezért mentem olyan iskolába ahol nincs ilyen hülyeség. pl. már azon meglepődtem, hogy osztálytársaimnak van gólyatábor. hát én ilyet még soha nem hallottam, egyetemen már igen, de középbe. szerencsére nálam az sincs. ha meg ott a bátyád örüljél mert úgy könnyebb. lehet nem bírjátok egymást otthon, de suliban ez megváltozik.
2011. ápr. 25. 18:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy lazulj el. A hosszú csapongó írásod is azt mutatja hogy nagyon görcsölsz :)

Legyél mindenkivel kedves, legyél nyitott, barátkozz. A szivatások pedig nem hiszem hogy olyan durvák lennének, csak vegyél egy nagy levegőt és csináld meg amit mondanak (persze a jó izlés határain belül), utána sokkal jobban befogadnak, hidd el, tapasztalat.

2011. ápr. 25. 18:27
 3/12 anonim ***** válasza:

hidd el, megértelek... :) én is baromira izgultam, de aztán túl lettem rajta...

amúgy én is paráztam az ájulástól/rosszulléttől, mert néha velem is előfordul :S

de szerintem nyugodj meg, ne gondolj rá sokat, mondván, hogy előre felkészülsz a helyzetekre... erre úgysem lehet...

egyébként nekem szóvá teszik milyen félős vagyok meg minden.... én nem foglalkozom velük. ő bajuk :') :D

ha hasonló vagy hozzám, és lenne kedved beszélgetni, nyugodtan írj privit ;) :')

2011. ápr. 25. 18:46
 4/12 A kérdező kommentje:

Kicsit eltúloztam amit írtam, de én nekem kicsit sok az az 1 hónap szívatás...nem a mértéke számít hanem az, h monoton csinálják és az uncsi. Am még a beilleszkedés a problémám(képtelen vagyok ellazulni)

Az eddigi válaszokat kösz!

2011. ápr. 25. 18:59
 5/12 anonim ***** válasza:

A beilleszkedés nekem is problémás szokott lenni. Gyakran hónapokba telik. De a lényeg hogy ne add fel. Igyekezz nyitott lenni és ismerkedni. Ha magadba fordulsz és nem lesznek barátaid csak te jársz rosszul egyedül.

(második voltam)

2011. ápr. 25. 19:06
 6/12 anonim ***** válasza:

a beilleszkedés nekem se megy :S

tavaly óta járok gimibe, és még van olyan oszt társam akivel egy deka szót nem váltottam :S

nem tom mér vagyok ilyen, amúgy :')

2011. ápr. 25. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:
bocsi, egyébként 18:46os voltam :') :D
2011. ápr. 25. 19:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Szerintem nem is baj, ha magamnak való vagyok. Vagy igen?
2011. ápr. 25. 20:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát, ha így érzed jól magad éppen nem baj. De az ember alapvetően társas lény, és sok mókából maradhatsz ki.
2011. ápr. 25. 21:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, a szívatás csak az elején lesz rossz, utána a szívatók is megunják. Nincs az az isten, hogy valaki egy hónapig minden óraközi szünetben tudja basztatni a másikat.

Annyit tudok mondani, hogy ne görcsölj. Anno én is görcsösen próbáltam gimiben beilleszkedni a közösségbe, de nem jött össze. Nem is nagyon beszélnek velem már. (Nem is bánom.) Eljöttem egyetemre, itt senki sem ismert, és totál megváltoztam. (Előnyömre. :D) Szóval csak nyugi.

A tesód meg ezt az "utálom a kisebbiket, mert hülye"-korszakot csak kinövi.

Az ájulás velem is előfordult már, szerintem kell rajta idegeskedni, bárkivel megeshet. Aki ezért cikiz, az iszonyú buta. :)

2011. ápr. 25. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!