Egyetemen ugye nem a tanárnak kell fegyelmezni?
tényleg nem a tanár dolga...itt senki nem terel már senkit az idióta gyerek saját érdeke itt már h elérje az infókat és tanuljon, senki nem ver semmit az agyába
most ezt nem rád értem hanem olyanokra
Az egyetemre elvileg felnőtt emberek járnak, akiket nem kellene fegyelmezni. A következő mi lesz? A munkahely igazgatója állandóan a hátuk mögött lesz, hogy hajlandóak legyenek dolgozni?
De sajna a tanárok ma már kénytelenek lesznek megszokni az új felhozatalt (annál nagyobbat fog szívni a gyerek, ha állásba kerül)... de majd jövőre, mikor duplájára emelik a felvételi ponthatárt!
Természetes, hogy nektek van igazatok.
Az egyetemen már mindennél jobban érvényesül a "tanárnak mindig igaza van" alapelv. Ezért ha fel is merül a csoporttársaidban a kétely, hogy igaza volt-e a tanárnak, az majdnem felesleges, mert úgyis igaza volt.
De észérvekkel szemlélve a dolgot: neki már egyáltalán nem feladata a fegyelmezés. Az egyetemre belépő 18-19 éves embereknek már tudniuk kellene viselkedni és nem biztos, hogy ezt az általános és középiskolában kellene megtanítani nekik. Van erre a célra egy család nevű intézmény, ahol a rábeszéléstől a jókora fülesekig terjedő eszköztár segítségével lehet rávenni a gyereket, hogy emberi módon viselkedjen. Elsősorban ez kellene, hogy legyen a közösségi életre nevelés színtere. A közoktatás csak másodlagos, az egyetem pedig már ennek az első próbapályája...
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Főiskolákra, egyetemekre felnőtt emberek járnak. Én szintén elsős vagyok, de nálunk fel sem merül ilyen probléma. Szerencsére.
A kérdésedre válaszolva: felsőfokú intézménybe nem kötelező járni. A tanár felnőtt, épeszű embereknek tartja meg az előadást. Nem kell fegyelmeznie, mert normál esetben nincs rá szükség. És egyébként is... milyen gáz lenne, ha a professzorok azzal ütnék a szemináriumok, előadások felét, hogy a FELNŐTTEKET fegyelmezi.
Sajnos, rossz csoportba kerültél, ez ellen a megszöksz vagy megszoksz elve érvényesül.
fegyelmezni???? egyetemen??? basszus, oda elvileg felnőtt emberek járnak! hát megáll az eszem.
már előző félév szeptembere óta mondom, hogy 2008-ban tényleg majdnem minden jöttment hülyét felvettek.
bocs, kérdező, te az üdítő kivétel lehetsz.
K*rva jó! Egyetemen is ez megy???
18 éves vagyok, az utolsó előtti évemet taposom egy gimnáziumban, de mióta elkezdődött újra a tanév -> ingerlékenyebb vagyok -> emiatt fáradtabb és nyűgösebb.
Miért? Az osztálytársaim 17-19 éves emberek szó szerint őrjöngnek!!!!!!!!! A tanárok bezzeg nem tehetnek semmit... se egy nyakleves, se semmi...
Még ki sem küldhetik a gyereket az óráról, mert "joga van bent ülni" - na de kérdezem én: ha neki joga van bent ülni, akkor nekem miért nincs jogom értelmes órákat végighallgatni?!?!?! Hát hol itt az igazság?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!