Van itt olyan szülő akinek a felsős gyereke nem tud önállóan tanulni?
Csak magolva tud de egyedül úgy se. Meddig tanultatok a gyerekkel? Kétségbe vagyok esve! 5.-esről van szó
Tapasztalatokat várok, meg hogy így milyen tanuló a gyerek, stb.
Tudom hogy nem jó a magolás. De mi van ha nem érti amit tanul?
pl. alsóba volt az oldódás környezetből, tiszta kémia, azt se értette...be kellett magolnia.
És hogy tanult veled anyukád? Olvasta fel neked, vagy hogy? Mert a felkérdezés az más tészta.
Milyen isibe vettek fel? Gimibe?
gondolom azt szokta meg, hogy a tanulás az, hogy anyuci felolvassa neki, elmagyarázza, és ő már mindent készen kap, semmi munkát nem kell belefektetnie. Innentől kezdve itt nem (csak) a gyerek szellemi képességeivel lesz baj, hanem elsődlegesen a hozzáállással, mert nem tanult meg önállóan dolgozni, gondolkodni.
Ezt kell szerintem kijavítani, szóval a szülő ne tanuljon a gyerekkel, a gyerek tanulja meg önállóan a dolgokat, és a szülő csak kérdezze ki a végén (ami kelleni fog, mert mivel nem szokott hozzá az önálló munkához, ezért valószínűleg ha nincs ellenőrzés, akkor nem fogja megcsinálni). Ha nem tanulta meg kellőképpen az anyagot, akkor vissza kell zavarni, amíg meg nem tanulja. Ha azzal jön, hogy de ő ezt nem érti, akkor meg kell kérdezni, hogy pontosan mit nem értesz, hogy fogalmazza meg pontosan, hogy melyik részből mit nem ért, és addig nem ráhagyni, amíg pontosan el nem tudja mondani, hogy melyik résszel is van problémája (olyan szinten, hogy melyik mondatot nem érted, melyik részt nem érted belőle - egyik volt tanárom csinálta ezt, és ott tényleg rá volt kényszerítve az ember, hogy ne csak könnyedén feltartsa a kezét, hogy hát én ezt nem értem, hanem tényleg átnézze, mert az már egy szint, ahhoz már dolgozni kell vele, amikor el tudod mondani, hogy pontosan mit is nem értesz).
Ha pontosan el tudja mondani, hogy mit nem ért, akkor el lehet neki magyarázni azt a részt.
A gyerek várhatóan hisztizni fog, szenvedni, minden, de kénytelen lesz rászokni arra, hogy nem kap mindent készen.
A gyerek hisztizni fog, s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!