Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek érettségin kell ellenőri...

Matek érettségin kell ellenőrizni a megoldások pl. egyenleteknél?

Figyelt kérdés
Középszint. Jár valami (plusz) pont érte?
2011. ápr. 9. 11:35
 1/9 Tom Benko ***** válasza:
Kell, de nem a pluszpontért.
2011. ápr. 9. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Igen, sajnos kell :( Emiatt vont le a hülye tanár 2 pontot, pedig amúgy 99%os lett volna :(
2011. ápr. 9. 12:03
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Igen, határozottan kell.

Kedves 12:03: Nem a tanár a hülye, hanem te, hogy elmulasztottad az ellenőrzést. A tanárt a hatályos jogszabályok arra kötelezik, hogy az Oktatási Hivatal által kibocsátott útmutató szerint javítson, ettől NINCS JOGA eltérni. Ha eltérne, akkor az elnök szóvá tenné, jegyzőkönyvbe kerülne, kijavítanák. Azt tette, amit tehetett, a dolgozatot te írtad, nem ő. Miért tegye ő kockára a szakmai hitelét, hogy neked 99 helyett 100% legyen, amikor te rontottad el, és így is elég jó az? Feltehető, hogy az a tanár az évek során igen sokat dolgozott azért, hogy neked 99%-os érettségid lehessen, ezért inkább hálával tartozol neki, és különösen sunyi dolog őt hülyézni itt. Egyébként gratulálok a szép eredményedhez, már csak emberségből kéne levizsgáznod.

2011. ápr. 9. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
...majdnem 99%-os...
2011. ápr. 9. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:

OK, elismerem, nem volt szerencsés szóválasztás. Valóban nem a tanár hülye (bár megjegyzem nem volt jó tanár, szerencsétlen osztálytársaimnak mindig én magyaráztam el amit nem értettek meg, mert a tanár füle botját sem mozdította, ha valaki valamit nem értett. Persze erre mindjárt azzal fogsz jönni, hogy köti a tanrend, nem állhat le, stb. Tudom, de az igazán jó tanár, aki lelkiismeretes, legalább óra után pár percet szán a problémás esetekre, de ő nem.) Természetesen ettől még nem volt szép lehülyéznem. Arra viszont felhívnám figyelmedet, hogy a hülyét sok esetben -ahogy most én is- indulatszóként használják, kifejezve bánatukat. Nem konkrétan a tanárt kívántam mindezzel becsmérelni, sokkal inkább a szitut, ami azóta is bánt egy kicsit. Sajnálom, hogy ezen buktam 2 pontot, mikor a feladat-levezetésem jó volt. Ebben persze magamat hibáztatom leginkább, hogy nem gondoltam rá, hogy le kéne ellenőrizni, holott rengeteg időm lett volna rá. Tehát eszembe se jutott a tanárt szidni mindezért. Tudom, hogy ez a dolga. Szerencsétlen megfogalmazás volt, amin nem hiszem, hogy ennyire ki kellett volna akadnod.

Viszont adnék egy jó tanácsot: ne egy mondat alapján ítélj, pláne ne ilyen összetett dologgal kapcsolatban, mint az emberség.

2011. ápr. 9. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
Én azt hiszem, megtanulhatjuk úgy kifejezni és levezetni az indulatainkat, hogy ne más embereket sértsünk meg vele igazságtalanul.
2011. ápr. 9. 21:59
 7/9 anonim ***** válasza:

A kérdést már megválaszolták előttem, én annyit tennék hozzá, hogy ha van rá lehetőséged, időd, akkor azt is ellenőrizd le, amit amúgy nem szokás, mert az a biztos.

Tegnap 14:53-nak: szerintem egy kicsit túlreagálod a dolgot. Szerintem ennyire azért nem írt csúnyát, hogy így kioszd. Különben is, belátta hogy hülyén fogalmazott, hagyd már békén szerencsétlent.

2011. ápr. 10. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell ellenőrizned, ugyanis ha odaírod, hogy a fenti megoldás(ok) kielégítik az egyenletet, akkor a tanárnak meg kell(!!!) adnia az ellenőrzésért járó pontot!! (Már ha tényleg jó a megoldás, persze.)
2011. ápr. 10. 14:28
 9/9 Tom Benko ***** válasza:
Elég baj az. Bemondásra elfogadni, hogy ellenőrzött...
2011. ápr. 11. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!