Csillagászathoz mi kell?
Figyelt kérdés
Érdekelnek a bolygok a csillagok és az egész világegyetem. Van olyan egyetem ami ezzel foglalkozik? Mit kell hozzá jol tudni? És el lehet vele helyezkedni?
Koszonom elore a válaszokat
2011. ápr. 8. 21:20
1/9 anonim válasza:
persze, pár fizika szakon van csillagász szakirány. néha földrajz szakon is, de az csak ilyen "gyógycsillagászat" a fizikáshoz képest. ebből adódóan kemény fizika és jó adag matek kell hozzá. nagyon érdekes és szép foglakozás, de munkád sose lesz vele.
2/9 A kérdező kommentje:
jaja,szép nagyon biztos,csak olvastam hogy nehéz elhelyezkedni vele :(
2011. ápr. 8. 21:25
3/9 anonim válasza:
Nehéz elhelyezkedni. Az ELTE-n és Szegeden képzik :)
4/9 anonim válasza:
Fizika matek és nem árt ha amatörcsillagéaszkodsz is.
5/9 anonim válasza:
Nézelődj még az MCSE honlapján és esetleg érdeklődj MIZSER ATILLÁNÁL.
6/9 A kérdező kommentje:
még ott nem tartok hogy már megyek,csak érdekel a téma :) még csak 16 vagyok.
2011. ápr. 8. 21:43
7/9 anonim válasza:
ELTE TTK földtudomány alapszak, ezt ajánlom. Én is ide járok, bár nem csillagásznak, hanem meteorológusnak készülök. Ami nagyon kell: fizika, fizika és még több fizika. És természetesen matek nagyon, hogy tudd használni a fizikát. Nem egy könnyű szakma, de ha érdekel, akkor szerintem nem lesz gond. Az elhelyezkedés nem könnyű, főleg Magyarországon. Ha nagyon jó vagy, akkor maradhatsz az egyetemen kutatónak, ha elérsz egy szintet, akkor egész jól meg lehet élni belőle.
8/9 anonim válasza:
Asztrofizika szakra kell jelentkezned...
9/9 anonim válasza:
Csillagászattal nagyon magas szinten és nagyon hasznosan lehet foglalkozni amatőrként is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!