Tényleg létezik ilyen? Számomra nonszensz.
nem úgy van ez, hogyha a gyereknek nincs hol laknia, akkor állami gondozásba veszik?
milyen felelőtlen az a szülő, aki képes csövezni egy kis 4-5 évessel??? úgy, hogy nem ad neki enni???
ha a szülő éhezik, vagy nincs hol laknia, akkor pont lexarom, az ő dolga. de hogy egy ártatlan gyereket erre kényszerítsen?
máshol is irják
de nem is értem,miért nem jelentik a gyámügynek hogy a gyereknek nincs hol laknia
még az árvaház is jobb lehet mint a hajléktalanság
és hajléktalanszállóra nem is vihetsz gyereket
Tényleg létezik az óvoda, csak a megnevezése szerencsétlen kicsit. Nem utcán, erdőben élő családok gyerekeiről van szó, hanem olyanokról, akik fedett helyen laknak ugyan (átmeneti szállás, stb), de nincs bejelentett lakcímük. A gyerek óvodai felvételéhez viszont lakcím kellene, így ezeknek a gyerekeknek nem sok esélyük lenne rendes oviba járni.
De olvassátok el inkább ezt a cikket, pontosabb: [link]
ez azért már több mint anyagi ok.
ha konkrétan nincs hol laknia egy gyereknek, az már túlmegy a normalitás határán.
bár azt sem értem, hogy miért nevelhetnek emberek olyan lakásban vagy házban gyereket, ahol nincs vezetékes víz, villany, gáz. ezek ma már alap dolgok. aki ezt nem tudja biztosítani egy csöppségnek, az inkább ne vállaljon gyereket. mégis hogy lehet egy ártatlan életet erre a sorsra kényszeríteni?
a ruhaméreteken is fennakadtam: a 146os, az rám akkor volt jó, mikor általános 3-4.-be jártam, és elég nagy növésű vagyok, szóval már ez is kicsit érdekes....
Milyen szülö az??
Egy ketsegbeesett szülö, aki nem akarja elvesziteni a gyereket, amiert kilatastalan helyzetbe került.
Nem vagyok szülö, es nem is kivanom reszletezni, de at tudom erezni a helyzetüket.
Inkabb az allamnak kellene elszegyelni magat es a vezetöket akik most vannak, egytöl egyig levaltani.
Ha nem az ertelmetlen penzb@szas menne az orszagba, akkor jutna enni a gyerekeknek es tudnanak hol lakni, legalabb ök!
Amugy köszönöm a tippet.
Egy önkentes.
Nem megoldás hogy mindenkitől vegyük el, de azoktól akik hajléktalanok igen, mivel nem tudja ellátni a gyermekét.
A gyermeknek joga van az egészséges felnevelkedését és jólétét biztosító családi környezetében történő nevelkedéshez, ami szerintem egy hajléktalan szülő nem tud biztosítani a gyermekének.
Viszont a gyermek szülője köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatásához és az egészségügyi ellátásához való hozzájutást biztosítsa. Gyvt 31.tv.
A gyámhivatalnak ha tudomást szerez, illetve bejelentés alapján rögtön lépnie kellene,ami véleményem szerint érthető....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!