Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van rá lehetőség, hogy segítsü...

Van rá lehetőség, hogy segítsünk egymásnak érettségin? Vagy hogy tőlem segítséget kérjenek az írásbeli írása közben?

Figyelt kérdés

Ne háborodjatok föl légyszi. A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy lehet-e pl. látni a másik érettségi dolgozatát? Én magyarból és töriből jó vagyok, a barátnőm viszont matekból ötös. Megbeszéltük egymásnak, hogy kölcsönösen kihúzzuk egymást a bajból. Ő (ha lesz rá lehetősége) segít nekem a matekban, én neki a töriben. Úgy hallottam, csak a terembeosztás van meg előre, azon belül mi dönthetünk, hova ülünk. Igaz ez? Mi alapján osztják be a termeket? Névsor, osztályzatok vagy kód alapján? Mindenki külön padot kap? Mert nálunk kémia előrehozott érettséginél beosztottak minket egy 12-kes osztályhoz és nem ült mindenki külön padban, hanem 2 pad volt összetolva, egy hely maradt ki két ember között, viszont egymás lapját simán lehetett látni. Nem vagyok rossz tanuló, légyszi ne írjatok durva válaszokat. A kémiám is ötös lett tavaly és én is tudtam segíteni egy másik lánynak, mivel előbb kész voltam és volt bennem jó szándék. (pedig nem ismertem, csak kérdezett tőlem)

Előre is köszi a válaszokat!

2011. ápr. 4. 17:11
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Elemzést tartalmazó könyvek? Az merész :) Én maximum arra gondoltam, hogy matekban az eredményeimet úgymond leellenőrizném az osztálytársamról. A felügyelőtanár mi alapján osztja be mégis az ülésrendet ha mondjuk nem is ismer minket és nem is névsor alapján történik? Egyébként olyantól nem kérnék segítséget, akinek nem tudnám viszonozni.
2011. ápr. 4. 17:59
 12/24 anonim ***** válasza:
A legtöbb helyen a felügyelő tanár nem mondja meg, hogy milyen sorrendben üljetek le, hanem csak azt, hogy hova, melyik helyekre szabad ülni. Az nem biztos, hogy nem ismer titeket. De ha ezen felül bármilyen szempontja van az ültetéshez, azt csak ő tudja, és az ő dolga is... Pl. figyelhet olyan emberekre, akik közismert puskázók, vagy felhívta rájuk a figyelmet egy másik tanár, vagy tudja, hogy közel állnak egymáshoz, mert nyitott szemmel jár a folyosón.
2011. ápr. 4. 18:23
 13/24 habibi ***** válasza:
szia, az osztálylétszámot kettéválasztották, külön osztályban voltunk, külön padban, egymás mögött, jó távol egymástól ültünk. Voltak felügyelők és a tanár is benn volt. nekem mégis sikerült "kommunikálnom" a mögöttem ülővel(mert már nem bírtam hallgatni, ahogy a nevemet suttogja, h. segítsek neki) és picinkót :P súgtam neki. Nagyon jól sikerült neki :)
2011. ápr. 4. 18:57
 14/24 anonim ***** válasza:
Bent volt a szaktanár az írásbelin??? Akkor fegyelmit kéne adni az igazgatónak!
2011. ápr. 4. 19:05
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem biztos hogy szaktanárra gondolt. Illetve biztos hogy nem, mert azt tiltja a szabály. És ilyet egy igazgató sem kockáztatna meg. De szerencséje mindenkinek lehet... Pl. lehet benn fizika tanár aki véletlenül kicsit ért a matekhoz is, legalábbis középszinten és még be is segít "észrevétlenül" Én legalábbis hallottam ilyenről. Persze minden szerencse kérdése... Azért nem árt tanulni is :)
2011. ápr. 4. 23:35
 16/24 anonim ***** válasza:
"A tanár" nekem ezt jelenti, ezzel a névelővel, különben "egy tanár" lenne. De a fizikatanár a matekérettségin ugyanolyan szabálytalan, semmi keresnivalója ott. Az igazgatók meg igen sok mindent megengednek maguknak sajnos egyes helyeken. A jobb helyeken nem. Egy esetben lehet bent a felügyelőtanáron kívül más: ha az igazgató valamilyen komoly okkal engedélyt ad neki, de akkor annak nagyon indokolhatónak kell lennie (és akkor sem segíthet persze).
2011. ápr. 5. 08:08
 17/24 habibi ***** válasza:
jaj, ti rólam beszéltek? a tanár alatt nem a szaktanárt értettem, csak egy normális tanárt, pl. matekon benn volt a tesitanár, szóval nem a matekos a matekon, az nagy vétek lett volna, ami a suli nevéhez nem illene...
2011. ápr. 5. 18:41
 18/24 anonim ***** válasza:

"(Egyébként éljen az igazságosság az iskola szintjén, amikor a felvételi 1-2%-on és 1-2 ponton múlik. Ha érti valaki a célzást.)"

én irtam hogy segitettünk mindenben egymásnak...

műszakis lettem,nem 1-2 ponttal,hanem majd duplaannyi ponttal vettek fel:)

és amúgyis,életre kell nevelődni,a való életben e mindig minden szabályos...és az erősebb,talpraesettebb marad életben:)

ahhoz hogyszaltanár lehet-e benn vagy sem...törvényileg nem...de nekünk segitettek,hiába nem szaktanár,fizikaérettségin magyar tanárnéni volt benn,volt 2 feladat,amivel nem tudott senki semmit kezdeni,tanárnő volt olyan kedves és felhivta a fizikatanárunkat,hogy segitsen már kicsit.Ő pedig volt olyan kedves és segitett:)nem a komlett feladatot,hanem hogy hogy kell elindulni,mikor és hogy tanultuk...

nem visszapofázni kell 4-6 évig a tanárnak,meg lógni óráról,hanem összehaverkodni velük,és érettségin se szemétkednek...és nem nyalizásra gondoltam,mert az ofőmet,aki töritanárunk is volt,utáltam,tudattam is vele,ugy is hogy tudtam hogy nem fog 3masnál jobbat adni...de nem is kellett jobb,hisz sehova sem számitott

2011. ápr. 5. 19:33
 19/24 A kérdező kommentje:
Igazad van egyébként. Igazságtalanságok meg mindenhol vannak, mindenki megtapasztalja, hogy az élet nem egyszerű. Én ma tanultam meg, hogy el kell viselni minden ilyesmit és talpra kell állni. És azt is, hogy igenis életrevalónak kell lenni, mert aki már annyira becsületes hogy mindig megszívja az életben, az csak veszíteni fog mindenben... Nem szabad átesni a ló túloldalára, de "mamlasznak" sem szabad maradni..
2011. ápr. 5. 19:42
 20/24 anonim ***** válasza:
Itt nem arról van szó, hogy egymásnak segítetek. Az a nagyon igazságtalan, hogy a tanárok ilyen szinten partnerek ebben. Ráadásul ezzel nem csak ti csapjátok be magatokat, de a tanár is és en block az egész iskola. Ha ilyenekhez kell folyamodni, hogy a diákok hozzák az iskola elvárt szintjét azért, hogy szép számok szerepeljenek a statisztikákban, akkor ez igazából kevesebbet ér, mintha becsületesen rosszabb eredmények születtek volna. A jó tanár-diák viszony meg nem itt kezdődik. Az, hogy nem szemétkedik, felénk azt jelenti, hogy se az írásbeli javításánál, se a szóbelin nem köt bele minden hülyeségbe és próbál így-úgy, rávezetéssel segíteni. Másrészt meg mennyivel leszel te talpraesettebb attól, hogy valamiben ennyit segítenek? Akkor lennél talpraesett, ha magadtól találsz ki valamit vagy magad intézed, nem így. Ezzel maximum az iskola "talpraesett".
2011. ápr. 5. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!