Eltörlik a duplázást a 2012-es felvételiben?
Remélem nem, csak visszaolvastam, régen elég sokat vitatkoztak itt erről. Ráadásul találtam egy pdf-et a 2012-es felvételi eljárásról, nem tűnik valami hivatalosnak, ebbe nincs megemlítve:
Olvastam a Magyar Közlönyt is, hogy 2013-ban lesznek a komoly változtatások, kötelező emeltszintű, stb. Azt tudom, hogy jövőre csak a pluszpontok mértéke változik, meg 500 pontos rendszer lesz.
Az emelt szintű 40-hez képest ez még mindig túl sok szerintem. Ugyanis épp az lenne a cél, hogy olyanokat vegyenek fel, akik valami tudást mutatnak az adott szakterülethez, vagyis jól írják meg a felvételi tárgyakat. Pont ez a felsőoktatás nagy gondja: könnyű bekerülni, de rengetegen kihullanak.
Amúgy nem lesz felesleges az a középfokú. Egyrészt 28 pont is pont, másrészt a diplomához minimum egy ilyen kelleni fog. Anélkül nem adják ki...
"Pont ez a felsőoktatás nagy gondja: könnyű bekerülni, de rengetegen kihullanak. "
hát szerintem meg pont az a baj, hogy nem hullanak ki elegen - és általában pont olyan szakokon probléma ez, hogy nincs követelmény, amikre nem is olyan könnyű bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!