Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kompetencia mérés mit mér?

Kompetencia mérés mit mér?

Figyelt kérdés
És akinek jól sikerül azok az élet mely területén indulnak előnnyel ? Mert pl tanulmányi eredmény és kompetencia között nem látok összefüggést, haverral írtuk osztály legjobb matek kompjét és 2-3-al bénázunk matekból.
2011. márc. 30. 21:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokat kell még tanulnod nagyon. A heti egy nyelvtanóra semmire nem elég, de őszintén, te mit tanítanál? A helyesírást nem lehet tanítani, max. gyakorolni, de azt is egyedül, otthon. Az meg, hogy a korstílusokról hallasz egy kicsit, nem fog megártani, hidd el. Lehet, hogy egyszer majd sikerül leírnod egy mondatot káromkodás nélkül. Irodalom, Ady. Meg kell tanulni egy verset? Ó,nemár. Most mondjam azt, hogy alapműveltség, vagy mondjam azt, hogy fejleszti a memóriád, melyik tetszik jobban? Mindkettő igaz. Ezen kívül pedig valamikor( és így 11. osztály magasságában már illene) eljutsz majd odáig, hogy nem a Blikk lesz a leghivatalosabb forrás, esetleg megnézel valamit az RTL/TV2 híradón kívül, vagy elolvasol egy fokkal komolyabb újságot, amiben nem VVAkárkiről írnak oldalakon keresztül. Aztán. Büfészakok. Mit nevezünk büfészaknak? Büfészak a könyvtáros, a szocpedes, az angoltanár. Pedig mindre szükség van. Nyilván nem annyira, mint amennyit képeznek, épp ezért tudnak csak a legjobbak elhelyezkedni. De aki tényleg komolyan gondolja és szereti amit csinál, az el tud helyezkedni. A diploma meg nem jelent semmit. Szerinted mindegy, hogy valakinek kettes vagy ötös a diplomája? És még ha ötös is, az sem jelent semmit, mert lehet, hogy nem tud normálisan kommunikálni, vagy nem beszél nyelveket. És ez nem csak az oktatás hibája. Szakképzés. Nem köt le a töri, a magyar, a matek? Akkor mi köt le? Ja,látom, a programozás. Az a rossz hírem van, hogy ehhez kell matek. A töriről meg ugyanazt tudom mondani, amit a magyarról. Alapműveltség és fejleszti a memóriát. Én alapvetően mindig jó tanuló voltam. Gimi utolsó 2 évében kitűnő és az érettségim sem lett rossz. Tudod mit kaptam cserébe? Olyan szakra járok, amit szeretek és már most, az első évben elkezdtem építgetni a kapcsolataimat. Én sem szerettem a kémiát, a fizikát, a bioszt, mégis megtanultam őket ötösre, mert tudtam, hogy kelleni fog minden egyes pont a felvételinél. A programozásról meg annyit, hogy amit szeret az ember csinálni, azt szívesen tanulja is. Abban igazad van, hogy sajnos egyre süllyed az oktatás színvonala, de szerinted mit tudnak tenni a tanárok? A mai tizenévesek nagy részével otthon semmit nem foglalkoznak, minden fontosabb nekik mint a tanulás, a tanár meg csak nem buktat már meg 30 emberből 28-at, inkább kicsit enged a színvonalból. Nos ennyi, látod, mindent meg tudtam magyarázni és még csak nem is vagyok bölcsész. Na erre tanított meg engem a 6 év a gimiben.
2011. ápr. 1. 22:12
 22/22 anonim válasza:

Na, hogy visszakanyarodjunk a kompetenciára:

A mi iskolánkban például úgy zajlik, hogy a tanárnő megmondja a válaszokat a diákoknak, csak azért, hogy jó legyen az iskola átlaga...

Az egyik ismerősünk, másik iskolába jár, de ugyanez volt a tapasztalata,.

Akkor ez a mérés értelmetlen, mert nem a diákok, hanem a tanárok tudását méri.

2011. júl. 21. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!