Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kompetencia mérés mit mér?

Kompetencia mérés mit mér?

Figyelt kérdés
És akinek jól sikerül azok az élet mely területén indulnak előnnyel ? Mert pl tanulmányi eredmény és kompetencia között nem látok összefüggést, haverral írtuk osztály legjobb matek kompjét és 2-3-al bénázunk matekból.
2011. márc. 30. 21:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
jah meg gondolom azt sem mutatja a kompetencia hogy 15-30 perceket késik a tanár, mikor én tanulni szeretnék... Vagy hogy ott basztatják a gyereket a folyosón(2x akkorák alap), a tanár meg elmegy mellette és lese szarja.(mondjuk én se, ha mindenki szarik rá miért pont én ne.:))
2011. márc. 31. 00:57
 12/22 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy úgy tűnik sötét barom vagyok"

Hát ha már így mondod: igen.

A tanár késéseit meg tényleg nem méri a kompetenciamérés, de ez nem a kompetenciamérés hibája. Nem is kell neki mérnie.

2011. márc. 31. 08:50
 13/22 anonim ***** válasza:
Nos, tudod, attól hogy te egy legalja suliba mentél, vannak helyek, ahol ennél komolyabban veszik az oktatást. Lehet ott kellett volna nézelődni, ha ilyen igényeid vannak. A másik meg, hogy érettségi tárgyak: sajnos ez már csak így van, az élethez kell egy alapműveltség, anélkül nem létezel. És itt most nem arról van szó, hogy tudod-e a logaritmus azonosságokat, hanem arról, hogy képes vagy-e megoldani egy adott problémát. Vagy nem arról, hogy tudod-e elemezni Ady egyik elborult versét, hanem arról, hogy képes vagy-e értelmezni, hogy mit kell kitölteni egy formanyomtatványon és nem halál hibásan adod be. Erről van itt szó drága barátom, de neked ehhez még nagyon sokat kell fejlődnöd.
2011. márc. 31. 10:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Akkor akik kitalálták a kompetenciamérést is elvégezhetnék az érettségit, nem tudom hogy akarják mérni 1 100% os logikára épülő feladatlappal az iskola színvonalát. Még az alap egyenletek is fel voltak írva a lapra. Gratulálok.
2011. márc. 31. 19:38
 15/22 A kérdező kommentje:
Amúgy ti ketten mit dolgoztok hogy délelőtt így ráértek ezzel a baszott fontos gyakori kérdéseken lógni ? Le merem fogadni hogy irodai csinovnyikok vagytok mind2en. Suliról pedig: 1 másik iskola van a körnéken ahol ilyen szakoktatást vállalnak , csak oda nem vettek fel az ilyen fontos tárgyak miatt mint történelem. szakoktatás értitek.. meg történelem.. mert az fontos az élethez :D
2011. márc. 31. 19:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
További kellemes pufogást és IQ-túltengést! Majd szólj, ha rájöttél végre, hogy hétmilliárd idiótával vagy körülvéve, és te vagy az egyetlen értelmes élőlény a bolygón. (Egyébként gyakorlatilag mindenben tévedsz, amit leírtál, de több energiát nem pazarolok a hülyeségeidre.)
2011. márc. 31. 19:58
 17/22 A kérdező kommentje:
Vannak értelmes emberek, de te nem tartozol közéjük ahogy látom. Olyan logikai error van abba amit írsz h hihetetlen.....És ahelyett h megpróbálnád megindokolni inkább oltogatsz mint valami igazi nyomorék.
2011. márc. 31. 20:24
 18/22 A kérdező kommentje:
áhh most nézem 15 perc alatt válaszoltál. Biztos valami fizetett troll vagy, és azért nem írtál tegnap 0:30 után mert lejárt a munkaidő.. bár sztem így is túlóráztál.
2011. márc. 31. 20:35
 19/22 anonim ***** válasza:
Tudod mire tanítanak meg még az iskolában magyar órán? Arra, hogy hogyan kell érvelni személyeskedés nélkül, valódi tényekre támaszkodva. Nem mintha sok közöd lenne hozzá, de egyetemista vagyok, ahol tudod, már nem 8-tól fél 2-ig vagyunk bent. Nem nagyon tudok neked mást mondani, mint eddig, hidd el, hogy akik összeállították a kompetenciamérés feladatsorát, tudták mit csinálnak. De legalábbis jobban tudták, mint te. Tudom, azt hiszed, te mindenkinél okosabb vagy, nekem is volt egy ilyen korszakom, majd kinövöd. Addig jó puffogást! És még annyit, hogy értem én, hogy nem vettek fel a jobb suliba, mert hülye vagy töriből, de nem azzal kéne takarózni, hogy az úgyis egy semmi tárgy.
2011. ápr. 1. 13:19
 20/22 A kérdező kommentje:

Nah ja, csak azt sajnálom hogy az iskolában tanult dolgok nagy része hasztalan, emlékszem szüleimet mindig faggattam mire fogom ezt meg ezt használni amit suliban tanultunk és sosem kaptam értelmes választ. Még mindig nem. Olyanokra megy el a heti 1 nyelvtan óra hogy korstílusok. 4 hete vesszük. Ady-t a heti 3 irodalom órán legalább 1 hónapja. És még verset is kell tőle tanulnunk. Komolyan ebből lesz számomra bármi használható tudás az életbe? blikk magazinból több használható tudást merítek , annál realistább olvasmány nem kell ;D A legnagyobb baj sztem az oktatás hatásfokával van, lásd pl a sok hasztalan büfészakos diplomást akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel. Sok ismerősöm van akik diplomásak és havi 110 ért vagy alatta szopják a brét. Erre készít fel az iskola? Persze nem veszik sokan komolyan, és végigpuskázzák az egészet utána pedig elmennek tanárnak. Viszont van aki nem és mégse viszi semmire. Mondhatod hogy ilyen az élet rendje, de nem kellene neki ilyennek lennie. Tényleg azért nem érdemlem meg hogy normális szakképzést kapjak mert nem köt le a történelem, a magyar,a matek? Mikor összeszedtem magam és 4 es tanuló voltam még az érdektelen tantárgyakból annyit kaptam cserébe h semmit. Amiből akkor ötöst kaptam már nem tudnám elmondani, sőt azt sem hogy miből kaptam pontosan ötöst. Ennél komolyan mi veszi jobban el az ember kedvét az egésztől ? Ellenben pl programozgatok , annak minden egyes megtanult sorát tudom hasznosítani 1-1 programban,ezért nem is felejtem el. Manapság pedig wikipédia, google mellett szerintem nem kéne az emberek agyába enciklopédiát ültetni, felesleges. Inkább problémamegoldásra kéne gyúrni és akkor valszeg nem én írtam volna a legjobb kompetenciát. :) viszont énis jobbat írhattam volna. Most az oktatásban akinek ütős memóriája van hihetetlen jó eredményeket érhet el, mikor mellette nincs 1 értelmes gondolata, és erre tudnék konkrét példát mutatni.

Kompetenciára visszatérve mindig nem értem hogy 1 logikára épülő feladatlappal hogyan tudják az iskola tanítási módszereinek sikerességét mérni. És köszi a válaszod, össze kéne szednem magam hogy eljussak fősulira mivel ott valóban használható tudást kapunk a legtöbb órán.

2011. ápr. 1. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!