Utálok tanulni, mit csináljak?
Csinálj egy nagyon pontos időbeosztást. Kezdésnek mondjuk 15 perc tanulás, aztán 15 perc szünet, egy tárggyal max. 2*15 percet foglalkozol.
Állítsd be a telefonodon, hogy csörögjön minden alkalommal.
Aztán fokozatosan növeld a tanulás idejét, 20-25-30 percre.
Az a lényeg, hogy amíg a telefon nem csörög, addig csakis a tanulásra koncentrálj. Sokkal könnyebb úgy, hogy tudod, hogy szólni fog, ha vége. És amint megcsörren, pattanj fel az asztaltól.
De szünet végén ugyanígy, amint csörög, ülj vissza.
Ez a módszer nagyon sokat segített nekem, én is képtelen vagyok alapból tanulni. Most 45+15 perces beosztásban tanulok, szünetben zenét hallgatok, tornázom egy kicsit, elszívok egy cigit (ezt te ne tedd!! :) ), bármit, csak ne az asztalnál kelljen ülni.
Na a lényeg, hogy próbáld meg ezt! És amíg tanulsz, tényleg arra koncentrálj, ne szóljon zene, lépj ki msnről, a legjobb, ha kikapcsolog vagy zárolod a gépet addig.
A tanulásnak egy ellensége van: a számítógépes játékok.
Szerintem hétköznaponként egyáltalán ne játssz, max ha végeztél minden tanulnivalóval, akkor egy fél órát, de azt az időt is inkább haverokkal töltsd.
Ha leülsz gépezni, tök mindegy, hogy beállítasz-e órát vagy, nem, mindig az lesz, hogy még 5 perc, még 5 perc, aztán egyszer csak túl késő lesz...
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!!
Első te sokat segitettél, köszönöm hogy ezt megosztottad velem :)
a felvételi még később lesz
ahogy az első mondja csinálj időbeosztást és írj vázlatot úgy könnyebb tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!