Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű kémia érettségi...

Emelt szintű kémia érettségi 1 év alatt lehetséges? , illetve meg lehet tanulni a teljes középiskolai kémia tananyagot 1 év alatt?

Figyelt kérdés
2011. márc. 20. 23:24
 1/4 anonim ***** válasza:

A középiskolai kémiaanyag az tulajdonképpen 2 év. Attól függ, hogy jelen pillanatban még tanulsz-e középiskolában, vagy már leérettségiztél, csak le akarod tenni a kémiát, ergo "nincs más dolgod", mint kémiát tanulni?

Végső soron szinte mindegy is, mert szerintem (szerintem!) simán megtanulható egyéb tanulmányok mellett is. Persze ha van szaktanári segítség, és/vagy jó szakkönyvek, példatárak (az érettségiben a számolási feladatokra érdemes rágyúrni), akkor hatványozottan nőnek az esélyeid. Persze attól is függ, milyen fejed van hozzá, és hogy milyen alapokról indulsz. :)

Röviden: szerintem lehetséges, hajrá! ;)

2011. márc. 20. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:

"A középiskolai kémiaanyag az tulajdonképpen 2 év."

Persze, a politikusok szerint.

Egyébként rendesen nem lehet megtanítani 2 év alatt heti 2 órában. Középszintre sem! Ha valaki emeltet szeretne, akkor még inkább nem.

Viszont egyéni tanulással egészen más. Ha rendesen csinálja az ember, akkor meg lehet tanulni 1 év alatt. De nyilván kellenek hozzá alapok is, mert 0-ról elég nehéz elkezdeni tanár nélkül.

2011. márc. 21. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, hogy csak az én tanárom volt jó, mert nekem meg tudta tanítani alapórában is a kémiát. Ez esetben elnézést, nem fogok általánosítani.

És ezért írtam úgy, hogy mi van ha... ez van meg az van, mert semmilyen kiindulópontot nem adott a kérdező. Nyilván nem mindegy, hogy van-e tanár vagy nincs, tanul-e mellette mást, vagy minden energiáját erre fordítja...

2011. márc. 21. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Tanulok mellette mást is, de tervezem ,hogy keresek egy magántanárt.
2011. márc. 21. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!