Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Főiskolások, egyetemisták...

Főiskolások, egyetemisták válaszolnátok néhány kérdésre? (teljesen mindegy milyen szakra jártok! )

Figyelt kérdés

Államilag támogatott képzésen tanulók válasza érdekelne:

Az addig oké, hogy azért, hogy bejárj az órákra és oktassanak nem kell fizetned, de vannak ugye egyéb kiadások is. Albérlet, étkezés, havonta 1×-2× kikapcsolódás..

A kérdésem az lenne, hogy mennyi a kiadásotok körülbelül egy hónapban?

Nem személyeskedésből kérdezem, csak kíváncsi lennék rá.. Nem szeretném a szüleimet lecsapolni még 18 éves korom felett is, csak éppen nem tudom, szükséges-e egyetem/fősuli mellett elmenni dolgozni. Nyilván valamennyi pénzzel támogatnának, de nem százezres összegben szeretnék gondolkodni.

2011. márc. 18. 19:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, jöhetnek még tapasztalatok. :)
2011. máj. 8. 19:33
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem se sok, max. havi 8-10.000, mivel még itthon lakom. Így könnyű.

A kiadásokon felül azért nem árt, ha tájékozódsz a bevételekről is. Van még olyan szak, ahol fizetnek ösztöndíjat, lehet igényelni szociális támogatást, tudományos, kulturális és sportösztöndíj is létezik. Változó, hol mi van, milyenek a feltételei és mennyit fizet.

2011. máj. 8. 20:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Albérlet - 40 ezer rezsivel

Kaja- 40-45 ezer kb.

bulik, kikapcsolódás - változó, átlag olyan heti 3-4 ezer kb.

sport - kondibérlet havi 8 ezer.

utazás - 90%-os engedményem van vonatra, így havi max. 1-2 ezer.

Amúgy én dolgozom + szociális támogatás + otthonról is kapok támogatást, és van egy saját lakásom amit kiadok albérletbe.

Az összeg az lehet néha kevesebb, néha több is. Én igazából nem vagyok spórolós, nem tagadom. De szerencsére így is tudok félretenni és nincs szükségem diákhitelre sem.

Vannak egyébként olyanok, akik ennél sokkal többet költenek, és vannak akik minimális pénzből élnek egyetem mellett. Szerintem mindenkinek meg lehet élni, csak okosan kell csinálni.

2011. máj. 8. 20:41
 14/15 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó! Hát igen, okosan... Saját lakás mellett szociális támogatást igényelni, ez valóban okos és élelmes!
2011. máj. 8. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez automatikusan jár nekem, mivel félárva vagyok. Nem az egyetem, hanem a nyugdíjpénztár küldi.
2011. máj. 8. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!