Konziba szeretnék menni, és a szolfézsban nagyon elmaradott vagyok. Ajánlanátok valami könyvet, vagy ha leírom hogy mit nem tudok, akkor elmagyarázná valaki vagy küldene linket? Pls nagyon fontos! *-*
5 éve zongorázom, 7 éve vagyok zeneiskolás, de a szolfézsoktatás nulla..
akkor.. ezek kellenek a felvételire:
-funkciós basszus kétszólamú bécsi klassz. idézet leírása funkciós basszussal, a dallamban lehetnek könnyebb alterációk és előfordulhat moduláció is
-ritmus nélküli kétszólamú hangközmenet leírása tonális keretben, max. egy kvintes hangnemi kitérésekkel
-hangzatfelismerés- és lejegyzés adott hangra, esetleg harmóniafűzésben
-egy adott alapdallam modális transzformációinak felismerése, megnevezése és az előjegyzés megállapítása
-..az énekelt dallamban legyenek könnyebb alterációk és előfordulhat moduláció is
-ismerje a tanuló a periódust, a két- és háromtagú kisformákat
-ismerje fel a tanuló hallás után a dúr és a moll pentaton és modális hangsorokat
-hangközfelismerés, hangnévvel és szolmizálva éneklés mindkét irányban decima hangterjedelemig(tiszta, kis és nagy hangközök, szűkített szeptim, kvart, kvint, vmint bővített szekund, kvart, kvint
-ismerje fel hallás után a dúr, moll, szűkített és bővített alaphármasokat, szext és kvartszext fordításokat, a domináns és szűkített szeptim hangzatokat, tudja énekelni azokat 4# 4b előjegyzési hangnévvel is ( a disszonánsakat feloldással együtt)
amúgy 7-es vagyok, mondom, 7 éve vagyok zeneiskolás.. Mókushoz (Szirtes Edinához, gondolom ismerik az emberek) járok különszolfézsra bár ott se nagyon sokat tanulunk de többet mint a 7 év alatt :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!