Kaphatok felmentést matekból ha depressziós vagyok?
Én most éppen depressziós vagyok, ami gyakran előfordul velem, mondjuk úgy kéthetente.
Mostanában nem vagyok a toppon, nehéz suliba járok, és úgy érzem gyűlnek a fekete felhők felettem, és idegesít a lelki állapotom is, hogy miért vagyok labilis. A párkapcsolatokban sem vagyok valami jó, rövid távon nem, de hosszú távon antiszoc vagyok. Valamint reménytelenül szerelmes vagyok egy idősebb férfibe, sokszor rá gondolok, sokat álmodozok róla, aztán mikor tudatosítom, hogy ezek sohasem válnak valóra, akkor csak sírok és sírok. Azért is sajnálom magam (és szerintem ez szánalmas), hogy miért vagyok olyan válogatós a fiúk személyiségét tekintve, így örökre egyedül maradok.
Na mindegy. Szóval az a lényeg, hogy mindig ugyanazokon a problémákon lovagolok.
Most is tanulnom kéne a dolgozatokra (egyetemre járok), de csak elcseszem a napomat a búslakodással, meg az erőtlenséggel. Nem bízok magamban, hogy képes vagyok megállni a helyemet egy ilyen nehéz egyetemen.
Szóval szerintem a depressziód eredete valamilyen erős önbizalomhiány lehet. Talán nem bízol a felfogó, logikai képességedben, és ezért nem tudsz teljesíteni a matekban, mert leblokkol az agyad. Nekem is volt ilyen, hogy minél jobb matekdogát akartam írni (5-öst...és erősebb 5-öst mint az osztálytársaim), annál kevésbé tudtam (gyenge 4-eseket kezdtem írni), pedig én jó vagyok matekból, és tudom, hogy az okozta a problémát, hogy rágörcsöltem.
Lehet, hogy ez a problémád? Mármint, hogy nem bízol magadban, vagy félsz a matekban ért kudarcoktól?
Szerintem csak ne görcsölj rá, mert én észrevettem, hogy a stresszelés elvonja a figyelem 60%-át dolgozatírás közben. Így persze, hogy nem tud az ember alkotni. Amikor matekozol, akkor arra gondolj, hogy most megoldod ezt a feladatot.
Gyakorolj olyan matek példákat, amikhez van kifejtett megoldás, mert azokból megtanulhatod a gondolatmeneteket.
Ennyi ötletem volt, remélem segíthettem.:) Ja, és bocsi, hogy az elején annyit írtam magamról:$, csak próbáltam magamból kiindulva levezetni, hogy hátha neked is azért nem megy a tanulás (nálad a matek), mint nekem.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!