Megmondaná valaki, hogy hogy van most a doktori cím?
1/14 anonim válasza:
A kis dr-i cím az a z amikor valaki lediplomázik és annyi a nagy Dr pedig az amikor valaki valami tudományi dolgot is tesz érte. Pl: Bead egy pályázatot ami ilyen tudományi. Tehát a nagy Dr az az amikor valaki valami tudományi dolgot csinál.
2011. febr. 27. 16:14
2/14 A kérdező kommentje:
Tehát a nagy DR az már csak ilyen semmi.... Az igazi keménység mire befejezed az 5 éves jogot és meglesz a kis dr.
Semmilyen különbség nincs. Ezt csak a közvélemény hiszi. Nincs helyesírási szabály a két doktori cím megkülönböztetésére. Az orvos, állatorvos,jogász, újabban a gyógyszerszek is az egyetem elvégzésével jogosulttá válnak doktori cím használatára. Tudományos doktori címet szerezni pedig bármilyen egyetem elvégzésével és egy tudományos kutató munka eredményeként benyújtott disszertáció után lehet. Persze ez a tudományos munka is legalább 2-3 év.
2011. febr. 27. 16:49
Nem tudom, hogy az első hozzászóló honnan vette ezt a pályázatos valamit... Méghogy a nagydoktori cím egy ilyen semmi...
Nos, a nagydoktori címet a doktori (avagy PhD) képzés keretei között lehet megszerezni, ami kb. 3 év, ez tudományos fokozatot jelöl, azaz alapos szakértelem, hosszas kutatómunka és egy doktori disszertáció (ami kb 2-300 oldal) ill. annak megvédése kell hozzá. Ez sokkal több, mint elvégezni monjuk a jogi egyetemet (amire évente több ezren képesek) - a PhD komolyabb annál. Ha ez neked semmi...
2011. febr. 27. 16:54
Nos, aki a jogi egyetemet elvégzi, az könnyen megállja a helyét a jogtudományi kutató munka során is.... már , ha van még kedve az egyetem után.
Ugyanakkor light-os felsőoktatási intézmény elvégzése után, valószínűbb , hogy belebuknak a Phd képzésbe.
2011. febr. 27. 17:06
6/14 A kérdező kommentje:
Lényeg ami lényeg. Nekem van egy sima 3 éves főiskolai diplomám, ami ilyen BSC képzés vagy mi. És ha most megcsinálom a jogász képzést ami osztatlan 5 éves képzés, akkor milyen 'címet' leszek jogosult viselni?
Dr. X.Y.
De, ha csak a dr jelzés miatt akarod elvégezni, sosem fogod tudni megcsinálni.........
2011. febr. 27. 17:54
8/14 A kérdező kommentje:
Nem amiatt, de azért jól fog kinézni. a 3 éves Bsc-m is jogi végzettségű. Ugyhogy, nem lesz ezzel gond
16,54-el értek egyet! A válaszában lényeges rész "és megvédeni" a több éves kutató-munkájának eredményéről írt disszertációt. Amennyiben a megvédés nem sikerül (az értékelő bizottság nem fogadja el), azaz a több éves kutatómunka eredményét nem látják bizonyítottnak, akkor veszett a több éves munkája és nem kapja meg a nagyDr-i címet.
2011. febr. 27. 19:20
Persze sokan hiszk azt, hogy ugyanaz a jogász egyetemi képzés, mint a jogi jellegű főiskolai. Szerintem köszönő viszonyban nincs a kettő,el sem fogadják a főiskolán abszolvált tárgyakat.
2011. febr. 27. 20:11
Kapcsolódó kérdések: