Mennyire fontos mostanság egy diploma?
Hat nezd, most valoszinuleg rengeteg olyan valaszt fogsz kapni, hogy nem eri meg, semmire se mesz vele, munkanelkuli leszel, menjel kulfoldre stb.
Szerintem azonban igenis fontos. Nem feltetlenul a diploma milyensege (bar teny, hogy vannak keresett es kevesbe keresett diplomak), de az, hogy legyen. Ha megnezel egy allashirdetes-portalt, az allasok nagy resze diplomat ker, mindegy milyet, csak diploma legyen.
Es abban a vilagban elunk, ahol meg a takaritonoktol is elvarjak az erettsegit (hisz annyian palyaznak 1 ilyen allasra), szoval ha lehetoseg van ra, mindenkepp erdemes egyetemre, foiskolara menni. Az sem jelent 100% biztonsagot a munkaeropiacon, de az eselyeket jelentosen megnoveli.
Nem tudom hogy miért gusztustalan a hozzáállás. Nem én diagnosztizáltam, hanem a szakemberek. Voltam olyan kedves és lefordítottam a latin diagnózist. Ha valaki tanulásban akadályozott, akkor azon nincs mit szépíteni. Egyszerűen leírtam, hogy mik vannak, olyanok akiknek az értelmükkel baj van diplomások lesznek. Kicsit tájékozódj ezügyben, hogy mit jelent, ha valaki értelmi fogyatékos. És ha ez a valaki akar sérült gyerekeket tanítani. De láton halvány lila gőzöd sincsen erről a dologról, különben nem beszélnél ekkora sületlenségeket.
Maga a fogyatékosság ténye nem akadály a diplomához, ha az a fogyatékosság érzékszervi vagy testi. De egy mentális retardáció a nyolc általános elvégzéséhez is nagy erőfeszítést igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!