Minek kell irodalomból érettségizni?
Teljesen igazad van, abban a formában ahogy visszakérik az irodalmat borzalmas. Nem bemagultatni kéne a gyerekekkel a verselemzést hanem megtanítani őket, hogy belelássanak egy versbe. Nagyon kevés tanár képes megszerettetni ezt a tárgyat:S Az irodalomnak arról kéne szólnia, hogy beszélgetünk versekről, érzésekről, mindenki elmondhassa a benne kiváltott gondolatot nem pedig arról, hogy csak az a jó amit a tanár mondt.
Figyelj, erőltesd meg magad érettségire aztán annyi:)) Annyi előnye van, hogy műveltebb leszel és legalább tudni fogod ki volt az az Ady Endre.
L/19
Ja Anno én is kitaláltam mindent azon tantárgyak ellen, amiket utáltam.
Azért kell érettségizni belőle, amiért töriből is, h. legalább nagyon halvány fogalmad legyen a magyar nyelvről, és 1 fokkal kevésbé legyél bunkó.
A szakmai tárgyak majd az egyetemen jönnek.
Ha rajtam múlna felkeményíteném az érettségít buksivakargatásból kemény vizsgává,(amilyen 95 előtt volt) és akkor nem lenne fölösleges az a 4 év, amit most csak tengsz-lengsz a gimiben.
"egalább tudni fogod ki volt az az Ady Endre. "
Többek között Kun Béla tanítómestere, aki Magyarországot igen nehéz helyzetbe hozta és kivégeztetett rengeteg embert.
A magyar érettségi nagy része szövegértés, semmi lexikális tudást nem igényel. Egy darab esszét kell írni, ahhoz sem kell bemagolni semmit, csak megtanulni, hogyan kell felépíteni egy elemzést/érvelést.
Szóbelire meg mindenből be kell magolni a dolgokat. Szerintem nem is igazán a lexikális tudás ott a lényeg, hanem hogy egyáltalán megtudd milyen vizsgázni, illetve nagyobb anyagot egyben megtanulni.
Amúgy nem értem mostanában mi ez a nagy lázadás. Eddig csak a sok humános nyomta a szar szöveget, hogy milyen szörnyűséges, hogy le kell érettségizni matekból, erre most már a reálosok is kezdik?
6 tárgyból érettségiztem, az egyikből emelt szinten, mégsem haltam bele.
Sőt, igazából a magyar volt a legkönnyebb, nem is kellett rá készülni, csak szóbelire átnézni a tételeket párszor és rizsázni egy kicsit.
Mindenkinek kell egy alap mindenből. Ez a középsuli lényege.
Nem lehet olyat, hogy nem tanulunk magyart, mert az emberek egy részét nem érdekli, mert mást viszont igen.
Abban viszont egyetértek, hogy a arányok nagyon szarok.
Humán tárgyak orrba-szájba heti rengeteg órában, természettudományok meg le vannak szarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!