Mit tegyek, hogy ne bukjak meg magyar érettségin?
Tanulj!
Nem nehéz, gyakorolni kell rá. Az előző évi érettségiket kell megoldanod, és nagy csinálgatni kell, hanem megcsinálni...ennyi...
A magyar az a tárgy, amin nem lehet megbukni a mostani érettségi szerint, vagy legalábbis elég nagy pancsernak kell hozzá lenni. Én tavaly érettségiztem, én is rühelltem, neten elolvastam hogy kell novellát elemezni, a szempontokat megjegyeztem, így az írásbeli egész jó lett. A szóbelire meg a tételeket ki kell dolgozni, vagy elkéred vmelyik osztálytársadtól, és meg kell őket tanulni. Ha ment a biosz tanulás, szerintem ez se fog nagy fejtörést okozni.
Üdv
Ne b@ssz már fel:D Ha a biosz emeltet meg tudtad írni 97%-ra, a kémia közepet meg 98%-ra, nehogy már a magyaron vérezz el, mert komolyan mondom kiröhöglek:D
Belenéztél már egy magyar érettségibe? Az egész csak SZÖVEGÉRTÉS. Semmi konkrétumot nem kell hozzá tudni. SEMMIT:D
Azért szerintem egy ilyen jó biosz emelt már feltételezi azt, hogy képes vagy szöveget értelmezni...mert néha biosz emelten is szükség van rá.
Még a diszgráfiás ismerősömnek is 3-as lett a magyar érettségije:D
Bocs, hogy kicsit nyers voltam, de ilyenen aggódni...:DD
Először is gratulálok, ezek nagyon szép eredmények :) Én örültem, hogy tavaly tavasszal a biosz emelt, és a kémia közép is 85%-os lett :D Bár én a rendes érettségikkel együtt csináltam. Nos, azt tudom tanácsolni, hogy nézegesd az előző évek feladatait, az írásbeli csak szövegértelmezés, meg fogalmazás. Ha megjegyzed pl. a novellaelemzés szabályait, akkor simán meg van a 3-as. Ha a tanár direkt lerontja, akkor kérhetsz független felülvizsgálatot. A tanárnak nem érdeke, hogy megbukj érettségin, mert akkor újra kell menned, tehát feladatot ad magának. A szóbelire meg csak olvasd el a tételeket, és meg is van a min. 3-as. Ne félj, nagyon butának kell lenni, hogy megbukj rajta! Jó tanácsom még, hogy tanulgasd a kémia emelt anyagát is, mert gyakorlatilag ugyanaz az első féléves orvosi kémia.
Üdv: Egy elsőéves SOTE ÁOK-s :)
Köszönöm a bíztatásokat!
Szóval röviden, azt érdemes tennem, hogy utánanézek a novellaelemzés alavető szabályainak, azt ha jól betanulom és alkalmazom semmi más lexikai tudáshiány nem gátolhat abban, hogy átmenjek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!