Lehetek-e rendőr, ha matekból nincs érettségim? (Többi lent)
A tanárom elküldött,hogy vizsgáljanak meg,mert szerinte diszkalkuliás vagyok.Megvizsgáltak,és állítólag semmi bajom.Csak max. lusta vagyok tanulni meg nem gyakorlok.Igen tudom én hibám:D.. De rendőr szeretnék lenni,és nem tudom,hogy felvennének-e úgy,hogy nincs érettségim matekból.Olvastam a feltételek között,hogy egészségesnek kell lenni.De ugyanakkor azt is olvastam,hogy a diszkalkulika az nem betegség.Tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat ^^
17/l
Ha matekból nincs érettségid, akkor alapvetően nincs érettségid. Csak akkor hagyható el a matek, ha arról papírod van, hogy diszes vagy.
Egyébként meg a kettes matek érettségit minden félhülye is meg tudja csinálni, úgyhogy gondolom neked is menne.
Volt egy osztálytársam, aki szintén diszkalkuliagyanús volt, de a vizsgálaton azt mondták, nem az. Még ő is le tudott érettségizni matekból.
Kérdező, ha félsz az érettségitől, akkor felkészülhetsz magántanárral. Ha nagyon félsz, akkor még egy évet szánj rá!
Szia! Neme sincs matekból érettségim.Én anno irtunk egy levelet a dirinőnek,s ő megadta a felmentést.S nekem kellett más tantárgyból érettségizni helyette..Ezért érettségiztem anno kémiából ÉS infoból. De most megnéztem a felvi.hu oldalon és a RTF-re nem is kell matek érettségi.
Azt azonban ne felejtsd el ha megpróbáltad akár már egyszer is a matek érettégit akkor már nem folyamodhatsz felmentésért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!