Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » HELP! Tizedikes vagyok,...

HELP! Tizedikes vagyok, holnap kell kiválasztanom milyen faktokat szeretnék felvenni jövőre. Kettőt fogok kiválasztani. Kérdésem:melyik kettő legyen?

Figyelt kérdés
1. angol, amit másfél éve tanulok az alapoktól (4-es vagyok) vagy német, amit 6,5 éve tanulok és hármas vagyok 2. magyar vagy töri (mindkettőből hármas vagyok)(Gimnáziumba járok és tovább szeretnék tanulni).Tudom,hogy nem vagyok valami jó ezekből a tárgyakből,de ha egyszer ezek érdekelnek...Majd igyekszem jobban tanulni a faktos tárgyaimból:)
2011. febr. 13. 12:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%

vagy a nyelvvizsgáért kapsz 28-at ha a nyelv nem felvételi tárgyad vagy az emelt szintért. a kettőért együtt nem adnak.

sztem angol-töri:D

2011. febr. 13. 14:06
 12/16 anonim ***** válasza:

Maximálisan megszerezhető pontok:

100 pont.

Nyelvvizsga: - 1 közép: 28 pont. 2 közép: 40 pont.

- 1 felső: 40 pont.

Emelt szintű érettségi: - 50 pont.

Ezen kívül lehet még szerezni pluszpontokat pl Oktv jó helyezésért és még pár dologért ami egy átlag embernek nem lesz.

Lányoknál azt hiszem terhességért is jár pont :D

2011. febr. 13. 14:07
 13/16 anonim ***** válasza:
25%
Milyen 100 pont? Összesen max 80 többletpontot lehet vinni. Ha annál több lenne akkor is csak 80-at számítanak be.
2011. febr. 13. 15:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondták a tanárok, hogy a magyar emelt nem jó, mert elég szubjektív tárgy, nehéz jó érettségit tenni, nagy adag szerencse kell hozzá. Úgyhogy szerintem a törit válaszd, és hozzá angolt.

Egyébként magyar-törin nem gondolkoztál, vagy nem lehet nálatok? Mert ez szokott hagyományos párosítás lenni, a legtöbb humán helyre ezt a kettőt kérik, és ha nem teszel emeltet egyikből, akkor is jó a fakt ahhoz, hogy jó közepet írj. Meg azért kérdezem (bár nem tudom milyenek az anyagi körülményeitek) mert nyelvet könnyebb, sőt ált. jobb is külön tanulni. De ha ez nem jöhet szóba, akkor bocsánat.

2011. febr. 13. 16:18
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Milyen 100 pont? Összesen max 80 többletpontot lehet vinni. Ha annál több lenne akkor is csak 80-at számítanak be.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:01

Tudtam, hogy valaki be fog szólni.

Most 80 pont de mint ő is írta TIZEDIKES és a pluszpontok száma a következő évtől 100 lesz. Legközelebb olvass már utána mielőtt beleszólsz. Kösz.

2011. febr. 13. 17:09
 16/16 A kérdező kommentje:

Minden egyes válaszolónak köszönöm:)

Végül angol,törit választom,de még változtathatok rajta ha szeretnék.Azért nem fogok emelt magyar,törit választani,mert ahogy néztem ezek közül mindig elég csak az egyik.És mivel a mai világban fontos a nyelvtudás ezért választottam a +1 nyelvet mellé.Mivel csak másfél éve tanulom az angol,ezért nyártól járok külön tanárhoz is:)

2011. febr. 14. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!