Hogy lehet azt megcsinálni, hogy 27000FT-ot kap anyu, és emellett továbbtanulni? Annak tudatában, hogy lehet hogy nem tudom visszafizetni a diákhitelt.
Azzal, hogy havi 40-60-at mondott, nem volt irreális. Ennek a kétszeresébe kerül közel havonta, hogy tanulhassak. Koleszt nem kapok, csak utazásra közel 35 ezret költök havonta. Szerencsés aki ott tanul, ahol él. Aki pedig nem, az sokszor örül, ha havi 40-60ból kijön. Nem azért, mert elbulizza, elissza, stb, hanem mert ennyibe kerül. Ebbe persze nem számoltam könyvet, ruházkodást.
A kérdezőnek csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálja meg mindenképp. Meglátod majd, mennyire megy, mennyi ösztönddíjat kaphatsz, mennyi szoctámot stb. Egy próbát megér, és valószínűleg fogsz kapni szoctámot, esetleg ha még nem lenne elég egy párórás munkát bevállalhatsz. De mindenképp próbáld meg, és utána eldől, hogy menni fog-e. Én nagyon szorítok Neked! Valószínűnek tartom, hogy jobban megfogod becsülni a lehetőséged, mint az akinek könnyebb dolga van ilyen szempontból! Sok sikert!!!
21:56-os!
Próbálj meg bekerülni kollégiumba, ha annyira ajánlod másoknak! Meglátod, hogy nem is olyan egyszerű, továbbá nem biztos, hogy képes leszel ott tanulni, mert a kollégiumi lét általában nem a tanulásról szól. A javaslatodból is látszik, hogy fogalmad sincs ezekről a viszonyokról....
09:43-as!
Be lehet kerülni. Én bekerülhettem volna idén, ha akarok, csak nem akartam. Szociális alapon még könnyebben meg lehet oldani.
Azt sem mondtam, hogy ez a legjobb megoldás, de azért az ember nem vesz ki egy albérletet, ha olyanok a körülményei. A mi családunk azért nem áll ilyen rosszul, egy albérletet viszont nem engedhetnénk meg magunknak, egy kollégiumot azért igen. Nálunk az egyetemen is az az általános tendencia, hogy csak akkor keres valaki albérletet, ha kollégiumba nem vették fel. Egyébként hülye lenne annyit fizetni...
Továbbá több ismerősöm is kollégiumba jár, és nincs problémájuk vele, kifejezetten jó tanulók. Azt sem értem, hogy egy albérlet mennyivel jobb, hiszen többnyire azt sem egyedül veszi ki az ember (akkor már irreálisan drága lenne), hanem 2-3 ember közösen, és akkor már megint csak előjön a "nem a tanulásról szól" szindróma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!