Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet azt megcsinálni,...

Hogy lehet azt megcsinálni, hogy 27000FT-ot kap anyu, és emellett továbbtanulni? Annak tudatában, hogy lehet hogy nem tudom visszafizetni a diákhitelt.

Figyelt kérdés
2011. febr. 8. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A diákhitelt úgy vedd fel, hogy vállalod, visszafizeted. Az alól nincs felmentés, ugyanolyan hitel, mint bármi más, csak könnyebb hozzájutni. Ha nem fizeted, behajtják rajtad. De ha jó tanuló vagy és lelkiismeretes, akkor tekintheted befektetésnek a diákhitelt, minimális összeget vegyél fel, tanulj jól, hogy kapj mellé ösztöndíjat, és ha lediplomáztál, már a fizudból tudod is visszafizetni.

De ez csak akkor érdemes/lehetséges, ha olyan szakra, olyan suliba mész, ami ér is valamit, és komolyan veszed. Arra ne számíts, hogy nem kell majd visszafizetned.

2011. febr. 8. 15:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Én pénzügy és számvitelre szeretnék menni, és soha nem gondoltam hogy nem kell visszafizetni amúgy 4-es tanuló vagyok, és köszönöm hogy válaszoltál.
2011. febr. 8. 15:48
 3/14 anonim ***** válasza:

Sajnos,sehogy. Ha kapnál is támogatást,ami nem biztos,akkor is legfeljebb a saját fenntartásodra jutna. A jegyzeteket,könyveket már nem tudnád belőle megvenni.

Az egyetemek havonta legalább 40-60.000.- Ft-ba kerülnek,de az orvosi még többe is.

2011. febr. 8. 15:53
 4/14 A kérdező kommentje:
Szóval azok tanuljanak csak felsőoktatásban akinek apuci-anyuci megfizeti?
2011. febr. 8. 15:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Lehet mellette dolgozni is. És ha nem linkeskeded el, a diákhitel sem hülyeség, csak akkor nagyon kell hajtani a minél jobb munkahelyért.

A pénzügy-számvitel egyébként nagyon jó lehetőség, ha a Corvinuson tanulod.

2011. febr. 8. 16:18
 6/14 anonim ***** válasza:

15:53

40-60 ezer? Mégis hol? Ha ennyi lenne, nem tanulnék mérnöknek, az biztos, mert nem lenne rá pénzem. Nekem a havi kiadásom 1800 forint bérletre.

2011. febr. 8. 16:22
 7/14 anonim ***** válasza:

Ezt a 40-60 ezret én sem értem, legfeljebb a költségtérítésesen :)

Én is leginkább a havi bérletre költök, ugyan én messzebbről járok + Budapestre, tehát valamivel drágább, de nem megfizethetetlen.

Persze, félév elején meg kell venni pár jegyzetet, pár felszerelést (pl. vegyészmérnökin köpeny, szemüveg, PH-papír, ilyesmi), de ez max. 10000 forint az egész félévre, és nem havonta, és ez még elég speciális, sok helyen nem is kell felszerelés, meg ugye azt is csak egyszer kell megvenni.

2011. febr. 8. 20:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Ja igen, és valószínűleg kapnál szociális támogatást is, tehát azt mondom, hogy kivitelezhető diákhitel nélkül is.
2011. febr. 8. 21:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem mindenki abban a városban tanul,ahol az egyetem van. Egy albérlet minimum 20.000.-. Ft. Enni is kell,az sem kevesebb havi 10-15.000.- nél. Időnként haza is kell utazni,ami szintén pénz. Dolgozni pedig ritkán van hol,és tanulás mellett nem is nagyon lehet.
2011. febr. 8. 21:45
 10/14 anonim ***** válasza:

21:45!

Enni otthon is kell.

Persze, lehet, hogy albérletre (vagy talán jóval olcsóbb kollégiumra) és hazautazásra is költeni kell, de nem ez az alapfelállás.

Te pedig azt írtad, hogy: "Az egyetemek havonta legalább 40-60.000.- Ft-ba kerülnek". Nekem, és itt még egy embernek biztosan nem. Továbbá több embert ismerek még, akiknek szintén nem. Tehát ez az állításod általánosságban abszolút nem állja meg a helyét.

2011. febr. 8. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!