Van még esélyem idén a fogorvosira?
Én most megnéztem neked a Semmelweis Egyetemet: Tavaly 430 volt a ponthatár a se-fok-on, ami annyit jelent, hogy nem elég szimplán jól érettségizned, hanem többletpontokra is szükséged lesz. Érettségi vizsgakövetelmények: biológia és
fizika v. kémia (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
Ráadásként hozzáteszem, hogy ha nem jön össze az állami, akkor költségtérítésesen egy félév 1 355 400ft. A képzés pedig 10 félévből áll.
Feküdj rá a kémiára NAGYON! Kezd el oldogatni az előző évi érettségiket, szerencsére nem nehéz lazán meg lehet írni 90 fölöttire. Gyakorold a számolást stb.
A biosz fakultáció meg ha elég színvonalas volt, akkor elég kell hogy legyen az emelt bioszhoz. Habár én a helyedben elolvasnám még érettségi előtt a teljes mozaikos biosz tankönyvsorozatot.
Amúgy nem állsz rosszul.
Megjegyzem előző tévedett, fogorvosin a költségtérítés millió/félév + anyagköltség
Nem tudom, te hol nézted, de valami nagyon nem stimmel.
Ha nekem nem hiszel, higgy a szemednek: [link]
Köszi szépen :) Igen, elég szigorú iskolában tanulok, minden fakultáción van számonkérés és az érettségik gyakorlása háziban van feladva, tehát nekem konkrétan még 2-2 db biosz és kémia érettségi van vissza gyakorlásként. (ugye a 2004-esektől számítjuk) Viszont őszintén megmondom, nekem még nem lett 90 % felett egyik sem, habár mostanában folyamatosan 82-83 % között mozgok. (Az eddigi legjobb 86 %lett) És nem vagyok biztos abban, hogy ez elég a fogorvosira. (Bár én vidéki egyetemre pályázok, ott meg ugye ált. alacsonyabb a pontszám mint Bp-en)
És ti, hova tovább?:)
Egyrészt ha már most sikerül 80 fölé írni az kifejezetten jó, másrészt ha ügyes vagy a szóbelivel nagyon könnyen fel tudod tornászni a pontszámodat 4-5%-al.
Amúgy végre valaki, akinek nincs SOTE mániája, a vidéki egyetemek legalább olyan jók, sőt van egy nagy előnyük, nincs tömegnyomor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!