Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Légyszi valaki tegye ezt...

Légyszi valaki tegye ezt rendbe! Ha orvosira szeretnék menni, milyen tantárgyak számítanak bele (vitt pontok)?

Figyelt kérdés
Öt évfolyamos gimibe járok (az első év nyelvi előkészítő).Most vagyok harmadikas.Tudom,hogy alapból viszem (mint mindenhova) a negyedik év végi és az ötödik félévi jegyet matekból,magyar nyelv és irodalomból,töriből + egy idegen nyelvből (esetemben német).Azt tudom,hogy orvosira kémia és biosz kell.Csak az a gáz,hogy nekünk órarendben csak harmadikig van kötelezően kémia,biosz végig,de nekem ugye külön lesz az elkövetkezendő két évben fakultáció keretében kémia meg biosz is,tehát nekem a kémia is folytatódik,jegyre!A kérdésem az lenne,hogy akkor bioszból és kémiából milyen jegyet viszek?Azt,amit fakton kapok,vagy most utolsó (hivatalos) kémiaéven,vagy bioszból normális órán (az végig lesz).Az egyik ismerősöm ingatott meg,aki azt mondta (szintén orvosira akar menni),hogy csak egy tantárgy jegyét viszed pluszba,aminek nem is muszáj kémiának vagy biosznak lennie!(pl.lehet fizika is,csak természettudoményos tárgy legyen).Akkor most mit is számítanak?Köszi az értelmes válaszokat!
2011. febr. 1. 17:13
 1/3 anonim ***** válasza:
az ismerősöd is téved még természettudományos tantárgynak sem kell lennie, lehet akár tesi vagy ének, vagy még egy nyelv
2011. febr. 1. 18:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Ott kezdődik a dolog, hogy a két utolsó ÉV VÉGI eredmények számítanak (nem félévi!!!!).

És igaza van az ismerősödnek. Csak 5 tárgyból viszel pontot (annak ellenére, hogy hat tárgyból érettségizel), és nem muszáj megegyeznie az ötödik tárgynak azzal, amiből érettségit teszel. Tehát beírhatod a földrajz vagy az informatika jegyedet is (olyan tárgy kell, amit legalább két évig tanultál).

Egy orvosis.

2011. febr. 1. 21:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. febr. 2. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!