E-Felvételi lapon be kell írni a 11. -es eredményeket?
A 12.-est értelemszerűen nem tudom. Erre írja is a következőt az útmutató:
Értelemszerűen tehát ilyen esetben az érintett eredmények (érdemjegyek) rögzítésére szolgáló mezők üresen maradhatnak a jelentkezés benyújtásakor.
Viszont máshol így fogalmaz:
"a már rendelkezésre álló, azaz a jelenleg rögzítésre kerülő [ eredményeket]..." Tehát ami rendelkezésre áll, azt be kell vinnem?
Csak mert konkrét infót nem találtam róla sehol, konkrétan nem írják sehol. [ én nem találtam meg].
Osztályfőnök beszedte a bizonítványokat és még nem szólt nekünk hogy vigyük már el lefénymásolni ( beszkennelni), mert kelleni fog. Bár ő amúgy sincs tisztában az ilyenekkel..
Szóval kötelező beírni a 11.es eredményeket vagy küldhetem azokat a 12.esekkel június elején?
"Jah és egyébként a választott tantárgy nem csak felvételi tantárgy lehet :)"
Ha már itt tartunk, választott tárgyat nem is kötelező választani, az csak egy lehetőség. Meg lehet úgy csinálni a felvételit, hogy CSAK a két felvételi tárgy érettségi eredménye számít, sem a többi érettségi, sem a szubjektíven kapott év végi jegyek. Ezt szokták duplázásnak emlegetni, ami ugye azt takarja, hogy a két érettségi százalékos eredményének összegének a kétszerese az alappont (max. 400). Ennek van is értelme, a másikféle pontszámításnak alig, de sajnos jelenleg mindkettő érvényben van.
------------------------------
Amiatt meg ne aggódj, hogy nem tudsz még mindent feltölteni, elég lesz később is, tavaly valami július eleji időpont volt a végső határidő erre és a sorrendmódosításra is.
17:55, amúgy ezt én sem értem egészen, hiszen ha volt érettségi eredményed informatikából, és ezt igazoltad is, akkor teljesen mindegy, hogy milyen év végi jegyeid voltak belőle (vagy másból), hiszen a duplázás pont azért jó, mert ettől független.
Viszont ha nem nem duplázást számoltak, akkor mi alapján számították a pontjaidat? Úgy értem, milyen felvételi tárgyak alapján, és milyen év végi jegyek alapján. Ez most nagyon nem világos nekem.
Akit esetleg szintén érdekelne a kérdés, megkérdeztem a felvételi irodától emailben.
Az utolsó előtti tanult év adatait ki kell tölteni és a bizonyítvány másolatát február 15ig mellékelni kell a jelentkezéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!