Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » E-Felvételi lapon be kell...

E-Felvételi lapon be kell írni a 11. -es eredményeket?

Figyelt kérdés

A 12.-est értelemszerűen nem tudom. Erre írja is a következőt az útmutató:

Értelemszerűen tehát ilyen esetben az érintett eredmények (érdemjegyek) rögzítésére szolgáló mezők üresen maradhatnak a jelentkezés benyújtásakor.

Viszont máshol így fogalmaz:

"a már rendelkezésre álló, azaz a jelenleg rögzítésre kerülő [ eredményeket]..." Tehát ami rendelkezésre áll, azt be kell vinnem?

Csak mert konkrét infót nem találtam róla sehol, konkrétan nem írják sehol. [ én nem találtam meg].

Osztályfőnök beszedte a bizonítványokat és még nem szólt nekünk hogy vigyük már el lefénymásolni ( beszkennelni), mert kelleni fog. Bár ő amúgy sincs tisztában az ilyenekkel..

Szóval kötelező beírni a 11.es eredményeket vagy küldhetem azokat a 12.esekkel június elején?

2011. jan. 29. 00:06
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Lehetőleg ne véleményeket hanem tapasztalatokat / biztos információt írjatok. kösz.
2011. jan. 29. 00:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Be kell írni, de küldheted együtt.
2011. jan. 29. 00:15
 3/13 anonim ***** válasza:

Én tavaly beírtam, nem lettem rövidebb semmivel! Szerintem jobban jársz ha beírod, bár biztos lehet később is pótolni, de ha azt írja az eddigi eredményeket írd be, akkor írd be! A mi osztályfőnökünk is iszonyat sötét volt az ilyenekhez, úgy kellett neki könyörögni hogy legalább hagy nézzük meg a jegyeinket... (ki emlékszik már mi volt tavaly év végén)

Arra figyelj, hogy ha van előrehozott érettségid, és azt esetleg utolsó évben már nem tanultad, viszont felvételi tantárgy, mindenképpen küldd el a 10.-es év végi bizonyítványodat is. Én ezen hasaltam el, abszolút figyelmen kívül hagytam... szerencsére így is bekerültem, szóval nagy gond nincs, de ha emiatt csúszok le, nem tudom mit csináltam volna! :S

2011. jan. 29. 00:17
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

De.

Ugye mindketten mondtátok hogy írjam be, de egyikőtök sem írta hogy kötelező lenne azonnal küldeni az igazolást, az efelvételin meg ezt írják:

Természetesen a már rendelkezésre álló, azaz a jelenleg rögzítésre kerülő eredményeket szintén igazolnia kell a megfelelő dokumentummásolattal, ezeket a jelentkezés benyújtásakor kell jelentkezéséhez csatolnia vagy elektronikusan az e-felvételi felületén, vagy pedig postai úton.)... a jelentkezés benyújtása meg ugye msot van... szóval akkor elvileg be kéne küldeni most ami megvan...

Másik ami eszembe jutott, hogy kért oylataz érettségi eredményeknél hogy "Vizsgaszándékok", amiből ő megnézi hogy lesz e olyan érettségim, ami kell az általaam megjelölt szakokra. Beírtam hogy miből és utánna néztem a dokumentum oldalon meg kér olyat hogy "érettségi bizonyítvány" ami nincs..

De lehet sokkal jobban járok ha felhívom őket és megkérdezem :S

2011. jan. 29. 01:05
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem kell ezen aggódni, most a határidőig csak ki kell tölteni a legalapvetőbb mezőket, és esetleg feltölteni, amit már fel tudsz. (Nyilván az érettségi bizonyítványodat nem tudod, ha még nincs.)

Ha nem töltesz fel semmit, az sem baj, mert július elejéig még bármit pótolhatsz.

2011. jan. 29. 13:17
 6/13 anonim ***** válasza:

"Arra figyelj, hogy ha van előrehozott érettségid, és azt esetleg utolsó évben már nem tanultad, viszont felvételi tantárgy, mindenképpen küldd el a 10.-es év végi bizonyítványodat is."

Ezt nem igazán értem, hiszen a felsőoktatásba csak érettségi kell. Ha a 11-es és 12-es bizonyítványt nem töltöd fel, akkor is érvényes a jelentkezés, csak akkor másféle (duplázós) kalkulációt használnak.

2011. jan. 29. 13:21
 7/13 A kérdező kommentje:

A felvételi eljárás második szakaszában, a jelentkezések feldolgozása után az e-felvételi elektronikus ügyintézésre használható - azoknak is, akik hagyományos módon jelentkeztek. Lehetőség van adat- és jelentkezési sorrend módosításra, illetve a szükséges dokumentummásolatok elektronikus benyújtására.

Akkor gondolom ezt kell figyelembe venni. Majd beküldöm a bizonyítványt júniusban.

Egyébként valszeg arra próbált rávilágítani az illető, hogy nem automatikusan a 11-12. osztályos bizit kell nekik elküldeni hanem az utolsó 2 tanult évét ami lehet 9-10 is. Ha nem küldöm be nyilván nem kapok érte pontot és marad a másik, de ha valaki beküldi akkor oda kell rá figyelni. Jah és egyébként a választott tantárgy nem csak felvételi tantárgy lehet :)

2011. jan. 29. 13:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 29. 13:53
 9/13 anonim ***** válasza:

00.17 vagyok, attól hogy most beírod az eredményeidet ráér akkor feltölteni a bizonyítványodat, amikor már kezedben lesz a 12. évvégi illetve az érettségi bizonyítvány is, csak ne felejtsd el! Amúgy elég jól figyelmeztet az e felvi, hogy miket hagytál ki, úgyhogy nem hiszem hogy baj lenne!

Azon csúsztam el, hogy nekem az informatika felvételi tárgy volt, és duplázással jobban kijöttem volna, viszont előrehozottan leérettségiztem, és óránk sem volt már utolsó évben... abszolút nem is gondoltam rá, teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy hiába küldöm el az utolsó két év végi bizonyítványomat, informatikából ezzel csak egy lezárt évet bizonyítok, ergo a jelentkezésem természetesen érvényes, de tanulmányi pontok alapján számolták a pontjaimat, nem duplázással és így majd 20 ponttal kevesebbet kaptam, mint amennyit amúgy... Nekem anno senki nem hívta fel erre a figyelmemet, magamtól is lehetett volna ennyi eszem, de tényleg még csak halvány ködként sem jutott eszembe, teljesen megfeledkeztem erről!

2011. jan. 29. 17:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Várj, ezt nem értem. A tanulmányi pontoknál választott ötödik tantárgynak elvileg nem kell azonosnak lennie a felvételi tárgyaddal ( amit megdupláznak)...
2011. jan. 29. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!