Kb. mennyiből jön ki egy főiskolás/egyetemista Pesten, ha koleszos vagy albiban lakik?
Sziasztok!
Unokahugom szeretne középsuli után Pesten továbbtanulni. Nem sok elképzelése van arról, hogy ez anyagilag mit (pontosabban mennyit) jelent havonta.
Szeretnélek megkérni arra Titeket (egyetemisták, fősulisok), hogy írjátok meg, nektek havonta kb. mennyibe kerül az, hogy itt tanultok. (Kolesz/albi, rezsi,bkv bérlet, tankönyv, jegyzet, fénymásolás, kaja, és szórakozás stb...)
Válaszokat előre is köszönöm!
(ui.: légy szíves, tűntesd fel, hogy koleszos vagy albis vagy-e.)
Most költöztem koliba, előtte albis voltam.
A koli 9000Ft havonta, 3800 Ft a bkv bérlet, havonta kb. 1-szer járok haza, az 3000 Ft. Könyvekből csak azt veszem meg, ami nagyon hasznos hogy meglegyen, 1-2 darabot félévente, az olyan 10.000 Ft összesen. A kaja húzós, igyekszem rajta spórolni, de havi 30 ezerbe az is belekerül minimum.
Mikor albis voltam, 30-40 között fizettem érte havonta, a rezsi mértékétől függően.
Nagy segítség, ha hozhat otthonról kaját az ember, mert az belekerül 30000Ft-ba minimum (pedig próbálok spórolni, de imádom a gyümölcsöket). Én messze lakom, oda-vissza több mint 5000 Ft a vonatjegy. Bérlet 3800 Ft, tankönyvek mikor hogy, de a nagyobb könyvek darabja 5000 Ft felett van (és némelyik mindig jól jön, ha le lehet kapni a polcról, tehát muszáj megvenni). Szórakozás az változó, mert ott is spórolna az ember, de egy mozit alig lehet 2000 Ft alatt megúszni, ugyanez bármelyik kávézó/söröző/etc. Szóval ha hetente csak 1-szer menjen el akárhova, az is kb 10000Ft körül van.
Lakásárakat nem tudok, mert irtó szerencsés vagyok, hogy ismerősnél nem kell fizetni.
Köszönöm a válaszokat.
A jelek szerint, durván min. 50-60 e Ft-tól indul a "megélhetés" ára.
Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!