Levelezős diákigazolvány hogyan használható 2 bejelentett cím esetén?
Ha van egy lakcímkártyám, amin 2 címem van, de az iskola egy 3. helyen van, akkor
- egyrészt melyik címet kell a diákigazolványon feltüntetni?
- másrészt, ha nem arról a címemről utazom a suliba, ami a diákigazolványon van, akkor nem használhatom a kedvezményt?
Tehát pl ha az állandó címemet kell ráírni a diákigazolványra, de valójában a tartózkodási helyemen lakok és onnan járok suliba, akkor nem jár a kedvezmény?
Ettől féltem...
Csak az a gáz ebben, hogy az ideiglenes címem 300km-re van a sulitól... eddig oké a kedvezmény... de a sulimtól 40km-re van a másik címem, ezért logikusan sulis napokon ott aludnék, de az a 40km is pénzbe kerül és így kb bebukom azt a kedvezményt amit a másik úton nyertem...
Még egy kérdés... ugyanazt a címet kell írni a beiratkozási lapra is, mint a diákigazolványra?
Közben megtaláltam a cáfolatát annak, amit mondtál... egy volán honlapon... egy igazolás kiadásával utazhatok ideiglenes címről is és állandóról is... (főleg ha jól értem)
De azért köszi a választ. :)
"Igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatairól
Az Igazolást azoknak a diákigazolvánnyal rendelkező tanulóknak, hallgatóknak kell kiadni, illetve érvényesíteni, akik:
levelező tagozatos diákigazolvánnyal rendelkeznek, a lakóhely és a képzés helye közötti utazásaikhoz az 50%-os, általános kedvezményű menetjegy használatához, ha a diákigazolványon nem szereplő lakóhelyről, illetve tartózkodási helyről vagy képzési helyre utazáshoz kívánják a kedvezményt igénybe venni, továbbá ha átszállással kívánnak utazni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!