Ha a dékán hölgy, szemtől szembe milyen megszólítás a helyes a hallgató részéről?
Egy kérvényt kell bevinnem, írásban nem kérdés, hogy "Dékán Asszony". De szóban bizonytalan vagyok, nem akarok se túl nyalizós, te tiszteletlen lenni. A "tanárnő" megszólítás lehet, hogy kevés, illetve engem nem is tanít.
Férfi esetében jobban "ráállna a szám" a Dékán úr megszólításra, de hölgynél gondban vagyok...
Nem tudom belőni...
Szóban mi lenne a legmegfelelőbb megszólítás?
Mi tanár urazzuk a dékánunkat, de minket ő tanított is sokáig, sosem vette zokon sőt... egy haláli laza ember, így nála nem akadt gond!
Nekem a dékán asszony már egy kicsit fellengősnek tűnik, még ha az is a titulusa... nem tudom, nekem sem áll rá a szám, de a dékán úrra sem. Én mit szoktam ilyenkor alkalmazni? Nem szólítom meg szóban, és kész! :) Köszönök, megmondom mi a problémám, mit szeretnék, megköszönöm szépen és elköszönök. Természetesen ha eközben esetleg titkárnőn át kell menni, akkor a dékán asszonyhoz érkeztél!
Az a gond, hogy ezen a kérvényen a diplomám múlhat, nem szeretnék egy esetlegesen modortalan megnyilvánulás miatt elbukni a dolgon.
Ezért is keresem a megfelelő megszólítást.
Egyben tanszékvezető is, az iskola honlapján átnyálazva láttam, hogy dékán is - engem mint tanszékvezetőhöz irányítottak hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!