Hogy tanuljak meg 600-700 oldalt pár nap alatt?
Tudod az egyetemre nem csak bejutni kell hanem bent maradni is.
Szerintem te búcsúzkodhatsz.
Nem ilyenkor kell tanulni hanem év közben. Nem hiszem, hogy tegnap találták ki, hogy ennyit kell megtanulni.
Én úgy szoktam, hogy ha sok az anyag, és kevés az idő, hogy először átfutok rajta, és csak a lényegét tanulom meg, és ha marad még időm, akkor átmegyek rajta még egyszer, akkor már alaposabban is meg tudom jegyezni, majd még egyszer... amennyire az idő engedi. Nekem be szokott jönni.
És persze felkelek 6-7-kor, és - kis szünetekkel - estig nyomom.
Tanulás közben a gépet kapcsold ki, vagy a netet húzd ki, tv, rádió, egyebek ne menjenek, mert sok időt elvon. Vonulj be a szobádba, és hajrá. :)
Nem lehetetlen, gondolj arra, hogy mások is levizsgáztak már azokból a tárgyakból biztosan. :)
Legközelebb pedig ne vizsgaidőszakban állj neki tanulni. Egy-egy anyagrészt át lehet nézni év közben is, vagy az olvasmányokat elolvasni+kijegyzetelni év közben, és akkor ilyenkor már csak azt kell átolvasni.
Ha tételek vannak, azokat is kidolgozhatod előre, esetleg pár csoporttársal, akik tanulósak és jóban vagy velük, dolgozzatok össze. Mi mindig felosztjuk az anyagot, tételeket, és évközben ki-ki kidolgozza a saját részét, majd beadjuk a közösbe. :)
Ha nem emlékszel rá egy hét múlva, az magolás. Értő módon kell tanulni. Így is elfelejtesz sok mindent, amit nem használsz, de azért nem egy hét után...
Ja és ne gyakorikérdésezz. :D Nekem is nagyrészt ezzel ment el a tanulásra szánt időm ma. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!