Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fiatal pedagógus - rend és...

Fiatal pedagógus - rend és fegyelem, hogyan lehetséges e kettő egyben?

Figyelt kérdés
Mindenféle pedagógiai irodalmat,személyes tanácsokat szívesen fogadok evvel kapcsolatban.
2011. jan. 11. 16:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A másik kérdésednél olvastam, hogy valaki csokit, cukrot javasolt. Én ennek nem vagyok híve (bár sok végzett, több éve tanító pedagógus is használja), ezzel ugyanis csökken a gyermekek intrinzik (belső) motivációja és azért fognak jól teljesíteni, hogy csokit kapjanak. Ez egyrészt ugye nem is egészséges, másrészt tanulási motivációra romboló hatással van!

Még egyszer sok sikert kívánok!

2011. jan. 17. 08:53
 12/14 A kérdező kommentje:
Kaptam magam mellé egy nőt 4 órában (főidöben) aki portásnak lett felvéve,de ilyen munkakörben nincs is ott feladat tehát azt kell csinálnia amit nekem (lyukas órán ketten vagyunk bent) és rohadtul nem egyezik a véleményünk/magatartásunk a "gyereknevelést" illetően és ez így elég kellemetlen helyzet... Ugye gyerekek előtt ennek nem lehet hangot adni...szóval marad az,hogy csöndben maradok. Ö tipikusan az a kiabálós, idegbeteg, elsőre itélő, igazságtalan fajta,aki az egész nap folyamán egy kedves szót nem szólt hozzájuk.:( Ez van.
2011. jan. 17. 18:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát ez nem valami jó hír :S Esetleg próbálj meg vele beszélni és konszenzusra jutni, esetleg vmilyen kompromisszumra.

Tehát akkor ti, akkor vigyáztok a gyerekre, amikor nincsen órájuk? Milyen korúak? Tanulniuk is kell közben, vagy csak értelmesen tölteni az időt?

Sok sikert és örömöt kívánok a munkádban, a kolléganővel meg próbáld meg rendezni a dolgokat!

2011. jan. 17. 19:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Lyukasórákon amiből sok van (kb. napi 3), szünetekben, tanszobán (déltől 3ig). Elvileg tanulniuk kéne,készülni a következő órákra,de mivel sokszor kimagyarázzák,hogy nincs mit,ezért akkor értelmesen kéne velük eltölteni az időt. Felsősök vannak ebben az iskolában 10-14évesek kb.

A másik nővel már nincs olyan nagy problémám az első nap sokkoló volt. Már belenyugodtam,hogy nem tudtam normálisan bemutatkozni a gyerekeknek és abba is hogy ő ilyen. Az ig.helyettes azt mondta nekem a második nap reggelén,hogy nyugodjak meg,a gyerekeknek nagyon jól lejön az,hogy ki milyen hozzájuk. Ezzel egyet is értettem,tehát ezen már nem izgulok. Csak sajnálom,hogy még mái napig is vannak olyanok,akiknek napközben kell megkérdezniük tőlem,hogy engem hogy hívnak... Mert ugye a kolleganőm közli hogy mit vegyenek elő és hogy legyenek csendben,de azt senkinek nem magyarázza kik vagyunk és miért...na mindegy hát ez van.

2011. jan. 20. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!