Milyen iskolát/szakmát ajánlanátok? Bocsi előre is, hogy hosszú lett.
Még csak 15 vagyok, úgyhogy nagyon elméleti a dolog, de azért érdekelne a véleményetek arról, hogy minek kellene tanulnom.
Lány vagyok, középiskola 1-s, tehát 9-des.Nyelvi tagozatra járok, nagyon szeretem az angolt, és jövőre fogok németet tanulni, Igazából ezzel szeretnék tovább tanulni, de nem tudom, lesz-e jövője 10 év múlva, amikor mindenki fog beszélni angolul vagy németül.
Ami még nagyjából érdekel, az az irodalom, biológia. Érdekelne valamilyen orvosi szakma is, talán a suliban jól is teljesítenék, mert magolni tudok, de nem tudom, mi lenne a gyakorlatban.
Törénelem, fizika, kémia, matematika, ilyeneket pl nem igazán tudok megtanulni, valahogy nem fekszenek nekem.
Szóval összefoglalva, leginkább a nyelvek érdekelnek, amiből még jó vagyok az a magyar és a biosz.
Bocs, hogy hosszú lett (és lehet, hogy értelmetlen is), és köszi ha végigolvastad, azt főleg, ha normális választ is írsz.
Szia!
Nem vagyok benne biztos, hogy amiatt feleslegessé válnának az angol nyelvi szakemberek, mert mindenki fog beszélni angolul. Abban igazad lehet, hogy társalgási szinten sokan beszélnek majd. Viszont a nyelvtanításra például mégiscsak szükség lesz (nem úgy születik senki). És az igényes fordítási munkához is fontos, hogy azt olyan ember végezze vagy ellenőrízze, aki nagyon jól ismeri a nyelvet (könyveknél pl.) Aztán amiben nagyobb jövőt látok, az a szaknyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!