Szeretnék diplomát, tudom, furi kérdés, de melyik a legkedveltebb, mert viszonylag könnyű letenni (a többihez képest)?
Azt a legkönnyebb, ami érdekel. Higgy nekem. Most mondhatnám, hogy menj valami tanári szakra, vagy kommunikációra, de ha nem érdekel, akkor belegebedhetsz. Én is "csak" egy ilyen lenézett német-angol szakra járok, de minden egyes alkalommal megszenvedek 1-1 beadandóval, vizsgára felkészüléssel, mert sem a nyelvészet, sem az irodalom nem érdekel. Egyszerűen nem ilyen a beállítottságom. Reál érdeklődési körű vagyok, csak sajnos van egy olyan hülyeségem, hogy imádom a nyelveket, és szeretném őket tanítani.
Szóval ebből csak azt akartam kihozni, hogy szerintem azt tudnád könnyen megtanulni, ami valóban érdekel. De ha semmi se érdekel, akkor menj tanítóképzőbe, vagy kommunikációra. Én ezekről hallottam, hogy még a hülye is megcsinálja.
Egyetemeken, főiskolákon nincsen korhatár, ha 60 évesen akarsz tanulni, akkor akkor tanulsz. Rendőrtiszti egy teljesen más kategória. Zrínyi pedig katonai természetesen. A nevében is benne van hogy nemzetvédelmi, viszont vannak olyan szakok, ahol nem kifejezetten katona lesz belőled, csak közvetett módon.
Neked kell rájönnöd, hogy mit tanulnál szívesen, viszont én nem szereznék egy semmire sem jó diplomát csak mert azt könnyű megszerezni. Nem leszel tőle előrébb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!