Lehet belőlem egyetemi tanár, ha nem vagyok "zseni"?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a Mikroökonómia és a Makroökonómia, és azon kezdtem el gondolkodni, hogy tanítani szeretnék majd egyetemen. Most vagyok még csak elsőéves, a gond az hogy nem vagyok zseni, szóval nem írok 100 pontos ZH-kat. Van esélyem?2010. dec. 25. 09:54
1/3 anonim válasza:
Ahhoz, hogy egyetemi tanár lehess, le kell doktorálnod vagy legalább egy tanári diplomát szerezned belőle. Ehhez nagyon elhivatottnak kell lenned. Nagyon sok egyetemi tanárt ismerek (egyetemen dolgozom), de mindegyik megszállott.
2/3 anonim válasza:
Hát egyetemen tanítani.. nem lesz könnyű odáig eljutni.
Mindenesetre előbb legyen meg a BSc-d és utána döntesz, milyen MSc kell, és utána, hogy mész-e Phd-re.
Szerintem nagyon korai ezen gondolkodni elsőévesként.
Még bármi lehet!
3/3 anonim válasza:
Hogyne lenne, ha van elég kitartásod hozzá, és jól helyezkedsz. Az egyetemi ranglétrára a beugró a PhD. Ha eljutottál arra a szintre, akkor meg már ki is derült, hogy alkalmas vagy-e rá (oktatóként, kutatóként és "megszállottként" egyaránt). A későbbiekben ha érdekel a dolog, vállald el egy-egy gyakorlat oktatását, TDK-zz stb., és meglátod azt is, hogy még mindig akarod-e :)
Különben számold össze, hogy az oktatóid között mennyi "zseni". Nos, pont ennyi esélyed van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!