Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyiket választanátok és...

Melyiket választanátok és miért jogász/tanár/egyetemi tanár?

Figyelt kérdés
fentiek közül melyiket tanulnátok.
2010. aug. 23. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Jogász nem, már így is annyi van belőlük, mint a fene...

Egyetemi tanárságoz meg azért több kell, mint amire én és átlagember társaim képesek (a tudás mellett hosszas seggnyalás vezet el oda sajnos...)

Tanári meló sem feltétlen rossz. Kevés az alap kereset és egyre bunkóbbak a diákok. De sok a szünet és még mindig lehet magán órákat tartani, ami nem kis summa. Valami reál- vagy nyelvtanári végzettséggel már lehet valamit kezdeni.

2010. aug. 23. 22:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
egyetemi tanár... ahhoz kell Phd, aztán egyetemi tanársegéd, adjunktus, docens stb, szval elég tág a ranglétra
2010. aug. 23. 23:00
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Jogász soha, rengeteg van belőlük és az bizony szerintem egy sznob szakma, ha nincs benne ismerősöd esélyed sincs.

Tanár se lennék, főleg manapság, mikor a gyerekek kényük kedvük szerint bármit megtehetnek velük büntetlenül, ráadásul a bérezés se a legjobb.

Egyetemi tanár.... hát óraadó talán, de nem keres jól, ha elég messzire eljutsz (pl phd) annak van értelme.

2010. aug. 24. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyon fontos dolog: felejtsétek már el azt, hogy a jogász diploma semmit sem ér, mert "annyi jogász van, hogy Dunát lehet rekeszteni" stb stb. Annyira lejárt szöveg ez már, és nem utolsó sorban semmi valóságalapja nincs! Körbejárnak alaptalan pletykák, és egyből el is hiszi mindenki, aztán ezeket adja tovább. Aki egy kicsit is tájékozott ezen a téren az tudja, hogy a jog mindenki életét átszövi, a szürke hétköznapjaitokat is a jog alakítja. És az a szó, hogy jogász, nem csak egy bírót, egy ügyvédet, vagy egy politikust takar. Rengeteg lehetőség van, az élet minden területén szükség van a jogra! Iszonyú nagy tévedésben van az, aki azt állítja, nem találsz munkát jogászként, csak ha ismerősöd van. Ez nem igaz! Csak nem szabad elveszni a többi jogász közt azzal, hogy megelégszel az egyetemen a 2essel éveken át.És nem szabad naivnak lenni. Igen, jogász diplomával a kezében senki sem fog az egyetem után 1 hónappal bíróként dolgozni, de nem azért, mert nincs ismerőse, hanem azért, mert szakvizsgát tenni a diplomaszerzés utáni 3 év gyakorlatból! Éveket kell tanulni(min. 8 év) és elmélyülni az általad érdekesnek tartott jogterület(ek)ben, hogy használható tudásod legyen.

És egyébként mi az a szak, amiben nincs túltengés? Mindenhol rengeteg a felesleg, ennyi erővel senki ne jelentkezzen sehová, mert úgysem lesz munkahelye. Baromság. Csak nem szabad minimumembernek lenni, és megelégedni a 2essel. Tájékozottnak kell lenni.

Az egyetemi tanár szintén jó ötlet lehet. Az adott egyetem elvégzése után ott maradsz phd (doktoriskola) hallgatóként, akkor már tanársegédként dolgozhatsz, onnan pedig halad előre a dolog, mert mindig lesz vki, aki az egyetemen az előrehaladásod és tanulásod segíti! Általában egy általad választott egyetemi tanár egy tanszékről.

Remélem segítettem!

2010. aug. 26. 22:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A s*ggnyalásra (ahogy előttem szólóak írták) és az ismerősökre azoknak van szükségük, akik nem képesek egyedül véghezvinni az adott dolgot. Miért hiszi mindenki azt, h ismeretség nélkül esélytelen az állás?

Tudom mit beszélek, mert részese vagyok az egyetemnek, és a sikerhez semmi nem kell, csak az, hogy amit elédtesznek tananyagként, feladatként a lehető legjobban teljesítsd. Az idő előrehaladtával aki nem bírja a követelményeket úgyis kiesik, a kitartóaknak pedig egyből ott lesz a lehetőség!

2010. aug. 26. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
ma 22:59 nagyon sokat segítettél köszi.
2010. aug. 26. 23:35
 7/7 anonim ***** válasza:
22:59-es te vagy eltévedve, jogászból igenis sok van. Túl sok. Nem csak az ügyvédi irodákban, hanem cégeknél, hivataloknál bárhol. Egy-egy ügyvédi irodába meghirdetett állásra manapság 100-an jelentkeznek, cégekhez, önkormányzatokhoz, köztisztviselői ágazatba úgyszintén. Hidd el nekem jogászok közt élek, és van olyan ismerősöm akinek 4 éve nincs munkája, Cum laudéval végzett van 4 nyelvvizsgája, és x helyre nem kell,mert nincs gyakorlat, nincs szakvizsga ( csak 3 év után szakvizsgázhat), y-ra túlképzett, z-re meg Ő nem megy, mert többet kéne fizetnie,mint amennyit keres ( a teljes befizetendő járulékot kellene fizetnie maga után, nagyon sok helyen így van), sőt sok helyen az is megesik, hogy míg nincs szakvizsga, abban a 3 évben nem fizut kap, hanem még Ő fizet az irodáknak. Nehogy azt higgye valaki, hogy ismerős nélkül megy, mert tipikusan az a szakma aminél nem elég az ész meg a szorgalom meg a leleményesség.
2010. aug. 29. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!