Miért van a háziorvosi hivatás kevésbé megbecsülve, mint más orvosi szakma?
Azért sztem a gyermekháziorvos más. Mármint ha jól tudom, ahhoz csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzés kell, de javíts ki ha tévedek:)
Viszont a háziorvos szakképzés csak 3 év. Azt hiszem ez a legrövidebb az összes közül:)
És tényleg sokszor van az, hogy
- nem küldi be a beteget kórházba, pedig szükséges lenne, aztán baj történik
- minden kis szirszarral beküldi a beteget:D
Ezt a hozzáállást pont azok a házi és gyerekorvosok váltották ki,akik nem végzik megfelelően a munkájukat.
És pont ezért nem kell neked ezzel a skatulyával foglalkoznod,hanem háziorvosnak menned és jól végezni a munkádat. Egyébként tapasztalataim 10-15 éve nem csak az orvosok,de a többi egészségyügyi dolgozó hozzáállása is másabb volt a munkájukhoz. Szerintem köze lehet az éhhalálhoz szükséges fizetésnek ehhez a befásodáshoz..
Egyébként én még becsüllek is,hogy gyerekorvosnak akarsz menni,a sok idióta hormonbajos hisztérkus anyukákat nehéz elviselni. A gyerekekről nem is beszélve:D :)
Egyébként az orvosin általában pont azoknak a legnagyobb az arcuk,akiknek nem kéne,úgyhogy ne foglalkozz velük.
Szia! Ugyanezen a kérdésen gondolkoztam ma, mert valahogy az én szememben is "kevesebbnek tűntek" a háziorvosok, mint az egyéb orvosok. Aztán rájöttem az okára: eddig nem volt jó háziorvosom, pedig kettőt már elkoptattam, de most kaptunk egy fiatal, lelkes, segítőkész, odaadó orvost, aki merőben megváltoztatta a véleményemet. Őt tényleg érdekli a beteg, még azt is észreveszi, hogy kissé morcosabban nézek, mint az előző alkalmakkor (az előző háziorvost a nevem sem érdekelte, s ahányszor meglátogattam, mint új arcra nézett, megjegyzéseket tett az alkatomra, gúnyos volt, s bármi baj volt, egyből vérnyomásmérés, labor, és ennyi). Valószínűleg azoknak a háziorvosoknak köszönhető az általánosítás, akik olyanok, mint az én előzőm. A mostani előtt le a kalappal, rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy hozzá kerülhettem (és hálát adok az égnek, amiért ő annak idején háziorvos lett).
26/N
Szükség van a hozzád hasonló hozzáállású háziorvosokra, csak így tovább! Köszönjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!