Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emelt magyar érettségi...

Az emelt magyar érettségi írásbelije és szóbelije mennyire fedi egymást? Pl. Ha vki a szóbeli tételeket megtanulja, annak mennyire elég az a tudás írásbelin? Vagy teljesen más, eltér egymástól a kettő?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Semennyire, ugyanis 4-ből 3 részhez semmilyen lexikai tudás nem kell, csak kreativitás. A műveltségi feladatsor néven futó első rész pedig egy vicc, nem tudom ki tudja azt hibátlanul megoldani, de olyanokat kérdeztek nálam anno, hogy azt hittem elbőgőm magam. Szóval semmire nem mész, ha írásbelire megtanulod a szóbeli témaköröket.
2010. dec. 19. 20:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Az írásbeli és a szóbeli nem fedi egymást. Az előttem szólónak igaza van. Igaz én irodalomból közepet csináltam, de az első részt szövegértésnek hívják. Oda lexikális tudás nem kell...
2010. dec. 20. 07:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Emelten az első részt így hívják. Kb. 10 feladatból ha kettő vonatkozik a szövegre akkor sokat mondtam, ezért vicces is lenne, ha szövegértésnek hívnák.:D
2010. dec. 20. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!