Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ez a "diploma nem ér...

Mi ez a "diploma nem ér semmit" hozzáállás?

Figyelt kérdés

Mi van akkor ha az valaki valami akar lenni, de viszont ahhoz felvételin alap követelmény a papír. Biztos van olyan is -főként bölcsész szak- ahol egy papír -pl filozófus- tényleg nem ér semmit. De mi van akkor ha valaki mérnök, informatikus, közgazdász akar lenni. Pl egy programozó lehet, hogy papírral nem ért hozzá, de lehet, hogy papír nélküli igen. De mégis a felvételinél követelmény a papír. Meg ha valaki nagyon is ért a programozáshoz akkor egy egyetemet le bír tenni.

És lehet, hogy valaki nem elégszik meg csak egy szakmunkás végzettséggel.

2010. nov. 24. 12:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%

"A büfészakok pedig azért vannak lenézve, mert színvonaltalan, a leghülyébbek is elvégzik, ezáltal sokak szemében ilyesféle vélemény alakul ki a teljes felsőoktatással kapcsolatban."

wow, te bizonyára sokat elvégeztél közülük!

Én meg úgy látom, hogy manapság a "jól fizető" szakokon is válság van, mert középsuliban is bénáznak éppen eleget a "reál tárgyak iránt érdeklődők"! Lassan külön felzárkóztató órákra van szükség! Jó oké, hogy nehezebb, de azért ha valaki ilyen területen akar elhelyezkedni, akkor konyítson is valamit hozzá, ne csak azért menjen mert jól fizet... Amúgy egy csomóan kihullanak!

Külföldön egy vécépucoló annyit keres, mint itthon anyám középisk. tanárként! Ja és lexarom, hogy bevándorlónak néznek!

2010. nov. 24. 14:08
 22/30 anonim ***** válasza:
2%
OFF: minden ami nem reáltárgyas! (megsúgom egyébként, hogy az én büfészakomon is kell éppen elég reáltárgy, aminek hasznát is vehetem)
2010. nov. 24. 14:09
 23/30 anonim ***** válasza:
43%
ja és úgy általánosságban: én lenézem azokat, akik lenéznek bárkit/bármit is! Senkit/semmit nem kell isteníteni, mindenkinek/mindennek megvan a maga hibája
2010. nov. 24. 14:11
 24/30 anonim ***** válasza:
38%
hopp utolsó válaszom egy csúnya paradoxon! :D
2010. nov. 24. 14:12
 25/30 anonim ***** válasza:
76%

Én ezt már írtam valahova máshova is, de ide is: azokat nézem le, akik azért nem szereznek diplomát, mert hülyék=lusták hozzá, elmennek bolti eladónak mert más nincs, aztán végignyavalyogják az életet hogy de szar a fizetés, hülye állam, de szar minden. Az ilyeneken jót mosolygom általában a tankönyveim felett. :)

Felőlem aztán mindegy hogy valakinek szakmunkásvégzettsége van, "büfészakon" diplomázott, vagy van 4 doktorija meg 10 felsőfokú nyelvvizsgája amíg sikerült azt elérnie amit 10-20 évesen megfogadott, és egy normális, életképes ember vált belőle.

Szóval összességében lenézek mindenkit aki másokat ócsárol azért mert nekik sikerült az ami neki saját hibájából nem... Na mindegy.

(oké persze biztos van olyan akinek _tényleg_ semmi nem jön össze minden igyekezete ellenére, de azért szerintem nem ez a jellemző)

2010. nov. 24. 14:20
 26/30 anonim ***** válasza:
94%

Annyira általános követelménnyé alacsonyították le a munkáltatók a diplomát, hogy azért "nem ér semmit".

Ma, aki állást keres, azzal szembesül lépten-nyomon, hogy mindenhol "10000 mestereket" keresnek - naná, hogy egyetlen, balkáni "fizetésért".

Munkáltatói követelmények?

(-Nem személyeskedésből, - az itt jelenlévők bírálataként írom, - hanem tényként:)

Legyen:

Csinos!

Fiatal!

Agilis!

Diplomás!

Nem árt, ha tud 3-4 idegennyelvet - naná, hogy tolmácsi szinten!

Ne legyen fizetési, emberi, higiéniai, szociális igénye!

"Önként" vállaljon heti 40 óra túlmunkát, - amit a cégnek sajnos nem áll módjában kifizetni!

Legyen "lojális" a céghez, - azaz, felejtse el közeli hozzátartozóit tartós időre!

Ne akarjon már szülni, - de gyereke se legyen, mert ha kicsi az, ha gyerekkorú, az, ha kamaszkorú, az, ha nagykorú, akkor az a baj!...

Egyébként ha nagykorú a gyerek, akkor meg már "túl öreg" is az illető, - 40 felett már "nem ember" az ember...

De érezd magad otthon a cégnél, - és vedd természetesnek, hogy létminimumra jelentve baszogatnak ha kell, ha nem!

-Ez ma Magyarországon a "munkaerőgazdálkodás"!

2010. nov. 24. 14:51
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
14:51 - Azt kihagytad, hogy legyen jogosítványod is, és természetesen használd a saját autódat saját kontóra, és a saját telefonodon bonyolítsd a céges ügyleteket, elszámolni legfeljebb nagyon minimális összegig fogják, ha egyáltalán elszámolják.
2010. nov. 24. 14:59
 28/30 anonim ***** válasza:
76%

Igen, - valóban!

Köszönöm a kiegészítést!

2010. nov. 24. 15:31
 29/30 A kérdező kommentje:

"hopp utolsó válaszom egy csúnya paradoxon! :D"

Ez miért lett lepontozva?

Igaza volt.

2010. nov. 24. 17:13
 30/30 doboszoli válasza:
67%

Sokszor kitárgyalt kérdés, de összefoglalom a véleményem.

A diploma értéke.

Azonos munkahelyre- félretéve a "hátszelet"- ki kap előbb lehetőséget a bizonyításra, a diplomás, vagy az érettségizett?

A diploma fikázása.

Hasonló, mint amikor kisfarkúak hirdetik:"nem a méret a lényeg".De.

Az egyetem.

Igaz, hogy az ember életének legszebb, legbulisabb időszaka, de azért kőkemény munka is van mögötte. Ha valakinek újat mondok, az egyetem elvégzése nem csak "seggelésből" áll, nem elég végigülni/aludni az előadásokat, hanem rendszeres, magas szintű számonkérés folyik, ahol minden vizsga egy esély a tanulmányok gyors befejezésére.

A szakirány megválasztása.

Nagyon nehéz dolog. 14, jobb esetben 18 évesen kell élethosszig dönteni. Elvárható-e ettől a korosztálytól, hogy úgy válasszon, amiből meg is lehet élni, de kedve is van csinálni? Necces. Pl. nagyon szép dolog a hárfaművészet, de egészen kevés ilyen kell Mo-on.

A végére egy kis atyai "dicsekvés".

Lánykám -tudatosan, vagy véletlenül- jól döntött. BSC biológia szak után, a mesterképzésben élelmiszer-mérnöki szakot választott. Ha nem lop mozdonyt, nyárra élelmiszer-minőségbiztosítási mérnök lesz. Már első évben érdeklődtek utánuk a multik fejvadászai, miután 16-an végeznek jövőre az országban ezen a szakon.(mondjuk a "hátszél" valószínűleg így is kell.)

Tehát Lenin után szabadon: ha lehet tanulni,tanulni,tanulni.

2010. nov. 25. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!