A biomérnöki szakon mennyire dominálnak a műszaki tárgyak? (BME)
Figyelt kérdés
Nyilván mivel mérnöki, tudom, hogy vannak műszaki tantárgyak. A kérdésem az lenne, hogy ez a tananyag mekkora részét teszi ki? Befogadható egy olyannak, aki emelt kémiával és biosszal megy? Túl nagy problémám nincsen vele, csak nyilván azért megyek oda elsősorban, mert a kémia és a biosz érdekel.
Később lehet olyan specializációt választani, amin nem ez lesz a legmeghatározóbb irány (hanem mondjuk sejtbiosz vagy biokémiai folyamatok)?
Leginkább a BME érdekel, de igazából más egyetem véleménye is jöhet.
Előre is köszi!
tegnap 22:24
1/2 anonim 

válasza:

A szak a nevével ellentétben alapvetően alkalmazott kémia+ valamennyi biológia, és fizika. Viszont nagyon sok matek van, szóval ha utálod a tárgyat, akkor lehet el kéne gondolkodnod másik szakon.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem utálom a matekot. Igaz, csak középszinten tanultam, de úgy ment. A fizikával nem voltam annyira jóban, de leginkább mert nem foglalkoztam vele.
ma 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!