Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik kollégiumot ajánljátok...

Melyik kollégiumot ajánljátok egy SZTE TTIK Biomérnöki hallgatónak?

Figyelt kérdés
Idén megyek továbbtanulni Szegedre és kíváncsi vagyok, hogy mellyek azok a kollégiumok amik közel vannak a kar fontosabb épületeihez, és más TTIK-s hallgatók is tartózkodnak ott? Illetve mennyire megfizethetők a szobák?

júl. 29. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Ha 4,00 fölötti átlagod van, akkor Móra, Eötvös vagy Öthalmi diáklakások. De abban az a kockázat, hogyha pl az első félévben nem tudsz belerázódni, kitesznek vizsgaidőszak után és mehetsz februárban albérletet keresni, mert évközben nincs felvétel más koliba. Ezen kívül van a Herman és a Károlyi (utóbbiba mindenkit felvesznek, bent maradni se nehéz). TTIK-nak nincs kari kolija, csak karközibe mehetsz, azokba, amiket felsoroltam.
júl. 30. 09:59
 2/10 anonim válasza:
Gólyaként majd hány ponttól vesznek fel koliba?
szept. 30. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Szociális alapú pontszámítás van. Azt hiszem 86-tól már felvesznek, legalábbis tavaly ez volt.
okt. 1. 15:20
 4/10 anonim válasza:
Köszi, ezek szerint az érettségi pontszám nem számít?
okt. 2. 10:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Az csak az egyik kritérium. Az is számít, hogy mennyi az állandó lakcímeden a bejelentett lakók fizetését figyelembe véve az egy főre jutó jövedelem, mennyire élsz messze az egyetemtől és esetleg halmozottan hátrányos helyzetű vagy, vagy van valami fogyatékosságod, autizmusod. Haver kunszentmártoni lakhellyel, házas kapcsolatban élő szülők egyke gyermekeként nem jutott be a Mórába, mert "közel lakik" és "nem olyan alacsony a szülei fizetése, hogy nem engedhetne meg magának albérletet". Ezért ment a Károlyiba, oda simán felvették. Pl Eötvösből kivágnak már rögtön, ha nem éred el az adott félévben a 4,00-ás átlagot és ha úgy van, februárban mehetsz albérletet keresni. Ilyenre is hallottam példát a közvetlen környezetemben. Nem túl kellemes ez, ha mondjuk orvosira jársz, egy bölcsész szakon könnyebb hozni ezt a szintet.
okt. 2. 18:29
 6/10 anonim válasza:
Ó, köszi szépen. Én jövő szeptemberben megyek egyetemre és SZTE-n a fizikusit rakom az első helyre, csak messze lakom és kelleni fog a koli. Még egyszer köszi.
okt. 2. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem jönne össze a koli, külső városrészekben lehet egészen szép állapotú szobát bérelni 30-50 ezerért is és olyan környéken, ahol 10 percenként megy villamos vagy busz a belvárosba. A Károlyi kolinál még ez is jobb.
okt. 3. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként sok sikert, én is jövőre megyek csak én ETSZK szakra.
okt. 3. 18:57
 9/10 anonim válasza:

Sok sikert :)

(Amúgy ha csak jövőre mész akkor ezeket honnan tudod?)

okt. 3. 22:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, vannak ott haverjaim. És én ötödéves vagyok technikumban, szóval régebbi osztálytársak, iskolatársak is vannak arra. Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek vagyunk, sokan járnak innen Szegedre.
okt. 4. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!