Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kihez fordulhatok ha egyetem/d...

Kihez fordulhatok ha egyetem/dékáni hivatal ellehetetlenít az abszolválástól?

Figyelt kérdés
Egyetem nevet nem szeretnék írni, viszont egy megyeszékhelyen van, de nem a fővárosban. Röviden annyi a történet, hogy előző félévben abszolváltam volna a nappali képzést, ehhez aktívvá tettem a státuszom, majd október végén kaptam egy neptun üzenetet, hogy passzív lett a félévem. Rákérdeztem dékáni hivatal vezetőjénél a miértjére, és érkezett válasz, hogy vannak kurzusok (nem a szakhoz kapcsolódó, hanem sima “neptun felhasználói ismeretek, tűzvédelmi ismeretek” kurzusok, kb. 4 ilyen kurzus van) és ezek kötelezőek, el kell végezni a képzés alatt. Válaszként küldtem egy emailt, hogy rendben, csak nincsenek nekem a felvett tárgyak között (ha ezek automatikusan lennének felvéve), se a felvehető tárgyak között neptunban, a tárgyfelvételnél. Hosszas emailezés után arra jutottunk, hogy a dékáni hivatal vezetője október 30-án jelezte, hogy idén februárban tárgyfelvételi időszakban lehetőséget ad a tárgyak elvégzésére, és abszolválhatom a képzést ebben a félévben. Írtam tárgyfelvételi időszak elején, hogy akkor szeretném ezeket elvégezni, de semmilyen választ nem kaptam. Írtam követő emailt, arra se jött válasz. Egy másik kérdésre viszont (másik témával és szakkal kapcsolatban kérdeztem, mert ugyanezen az egyetemen egy másik, levelező képzést is végzek) érkezett válasz a hivatal vezetőjétől. Írtam emailt a dékáni referensnek, ő ajánlotta, hogy írjam le az esetet a neptun csoportnak, majd egy embernek aki hasonló ügyekkel foglalkozik, de senkitől nem jött válasz. Most úgy érzem teljesen el vagyok lehetetlenítve az abszolválástól. A hivatal vezetője kissé lekezelő hangnemben küldte a felém intézett leveleit is, majd egyáltalán nem válaszolt. Írtam emailt az esetet részletezve az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalnak is. Kihez fordulhatok ilyen esetben? Ha semmit se lehet tenni akkor hagyom a képzést mert ez már a 2. félév, hogy 0 felvett tárggyal arra várok, hogy tudjak záróvizsgázni. Illetve a levelező képzést is hagyom, mert semmi sem biztosítja hogy a jövőben nem lesz ilyen gond. Így kidobtam kb. 5 évet ezekre és végzettség nelkül hagyom ott az egyetemet 5 év után.

tegnapelőtt 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szaktársak ? Hogyan teljesítették a tárgyat ? Te vagy az egyedüli, aki így járt.
tegnapelőtt 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint nem figyeltél oda, hogy neked ezeket a tárgyakat el kellene végezned. Valószínűleg azért nem tudod felvenni Neptunban, mert a Te mintatanterved kifutóban van, és senki nem számított rá, hogy valaki még abszolválás előtt végezné el. Ezt neked kellett volna fejben tartani, és probléma esetén a neptunosok felé jelezni.

A neptunosokkal kell ezt elintézned.

tegnapelőtt 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Tapasztalat, hogy erről a neptun nem egy értesítést küld, hogy meddig kell elvégezni...

Nekem nagyon hajaz ez a kérdés a múltkozi tesisre, Nyíregyházán. Csak nem az intézményt szeretné valaki lejáratni?

tegnapelőtt 12:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, valóban jobban kellett volna figyelnem, ezt elismertem a dékáni hivatalnak is, ahogy azt is, hogy időben el kellett volna végeznem. Viszont ez lett a helyzet, és ez a második félév, hogy nem sikerül megoldani a problémát. És kezd úgy tűnni, hogy a dékáni hivatal vezetője nem is igazán akar segíteni. Nem mentségként írom, mert nem az, de eddig minden dokumentumot, igazolást, papírt időben elküldtem.

Nem a Nyíregyházi Egyetem.

tegnapelőtt 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
bIZTOSAN A dEBRECENI EGYETEM, ahol A tesit sem végezte el A KÉRDEZŐ ÉS AZÉRT NEM ABSZOLVÁLHAT.
tegnapelőtt 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!