Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rendőr nyomozó szeretne lenni...

Rendőr nyomozó szeretne lenni érettségi után a fiam, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nappali tagozaton. Milyen kitételek vannak, ami miatt nem vennék fel. Szemüveg, allergia, tériszony vagy egyéb más dolgok? Mi számít előnynek és hátránynak?

Figyelt kérdés

ma 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Nézd, ha a Google nem adott választ, akkor én sem tudok.
ma 15:23
 2/2 anonim válasza:

Nekem egy ismerősöm járt pár éve erre a szakra, a tőle hallottakat tudom elmondani, illetve én is érdeklődtem utána.

Akkor ez egy egészségügyi felmérésből, egy tesi felmérésből és egy pszichológiai felmérésből állt.

Utóbbi ha jól emlékszek csak 1 alkalom volt, egy pszichológussal kellett beszélgetni, talán volt IQ teszt is (vagy valami ilyesmi) de ez nem tuti. Nem tudom, hogy megkérdezik-e, hogy félsz mondjuk a magasban vagy ilyesmi.

Az egészségügyi felmérésen azt hiszem minden megyében egy kijelölt orvos átvizsgál (tehát nem Budapestre megy mindenki). Ez gondolom orvosonként változó, ki mennyire szigorú. Ha jól rémlik volt valami olyasmi, hogy egy srác a vizsgálatkor még szemüveges volt, de még a suli kezdete előtt meg akarta műttetni, így megkapta az engedélyt. Sajnos nem tudom, hogy a szemüveg kizáró ok-e, bár belegondolva szerintem nem sok szemüveges rendőr van (az utcán legalábbis), max kontaktlencse. Illetve van egy minimum magasság is, ez férfiaknak talán 170 vagy 175 cm volt akkor. (Ez csak megjegyzés: én is akartam erre a szakra jelentkezni, de a nyílt napon azt mondták, hogy gerincferdüléssel ne is jelentkezzek, mert ezen az eü. rostán nem fogok átmenni....nyilván mondta az ismerősöm, hogy simán átengedte a doki azokat, akinek csak ez volt a baja..)

A tesi felmérés elvárásairól pedig volt egy elég részletes tájékoztató a honlapon, hogy mit kell csinálni, és mi az elvárás. Azt tudom, hogy kellett 2000 métert futni, felülésezni, felhúzni és távolugrást csinálni.

Javaslom, hogy jól kutassátok át az egyetem vagy inkább a kar honlapját, ott anno sok infó fent volt, de akár fel is vehetitek a kapcsolatot például a kar Tanulmányi Osztályával, hogy ők tudnak-e ilyen tájékoztatót küldeni:)

ma 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!