Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem megyek el a próbaéretts...

Ha nem megyek el a próbaérettségire, az iskolának van joga arra, hogy büntetésből megvonja tőlem a valódi érettségi vizsgán való részvételt?

Figyelt kérdés
ma 12:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem gondolnám, de miért ne mennél el?

Ha eleve így fogalmazol, nem úgy tűnik, hogy betegség jött közbe

ma 12:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért, mert én munka mellett szórakozom ezzel. És már így is kivételeznek velem, hogy az iskola napokat biztosítják.

A jövőhéten lehet módosul a beosztásom, és nem hinném, hogy a főnök szívesen fogadná, hogy azért nem jövök be dolgozni, mert egy tétnélküli vizsgára megyek. Ez nem indok.

Egyébként állítólag nem kötelető, de az iskola bortasztóan túlhangsúlyozza. Ezért kérdezem, hogy van-e joguk megbüntetni így.

Amúgy a héten jelentkeztem az "igazi" érettségire.

ma 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Esetleg nem tudnak osztályozni félévkor, évvégn, de akkor annak nem csak ez az oka.

Ha ennyire kivételezett vagy, nem kellene játszani a tűzzel

ma 12:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Osztályozni biztosan tudnak, mert arra vonatkozóan modulzáró vizsgák vannak. Amiknek valódi tétje van.

A főnök azt biztosítja, hogy a modulzáró vizsgákon ott tudjak lenni.

ma 12:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha nem veszek részt ezeken a próbaérettségiken, de minden kötelező dolgozaton ott vagyok, tudnak osztályozni, akkor jogilag mehetek az érettségire, és a próbaérettségizni miatt nem húzhatnak vissza, igaz?
ma 12:42
 6/7 A kérdező kommentje:
*próbaérettségi miatt
ma 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
azért megnézném az IKK-t, TVSZ-t stb
ma 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!