Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mérnökinformatika alapszakra...

Mérnökinformatika alapszakra milyen témákat érdemes átismételni matekból, illetve fizikából?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gimi után 2 év kihagyással úgy döntöttem beneveznék egy mérnökinfora. Tudnátok segíteni esetleg, hogy mik azok a témák, amik megalapozzák az ott tanulandó matek, illetve fizika tárgyakat. Nem voltam éppen kitűnő egyikből sem, de őszintén szartam is bele akkor még, viszont, ha a célhoz kell, akkor meg tudom ugrani.

tegnapelőtt 11:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden mérnöki szakon a diferenciál és integrál számítás az alap. De ezt középsulikban már csak elvétve tanítják. Annak érdemes jó tanárral utána nézni (egyedül beletekerdsz), keress magán tanárt ha nagyon akarod. Vagy majd megtanulod ha felvettek.

Amúgy az emelt érettségi témáit nézd át. Az általában elég szokott lenni.

tegnapelőtt 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy emelt matek érettségi megy 70-80%-ra, akkor biztos nem lesz gondod. Matek szakon se. Viszont matek szakon nagyon szépen lassan részletesen mondják a dolgokat, a többinél nem annyira. A határérték, deriválás, integrálás témákat nézdd át az emelt gimis anyagból. A többi nem hiszem, hogy nagy gondot okozna
tegnapelőtt 13:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb egyetem oldalán meg tudod találni a mintatantervet a betervezett tárgyakkal, és ezek tematikáját.

Jellemzően az első féléves anyagban ilyesmi szokott lenni, mint: sorozatok, határérték, deriválás, integrálás, lineáris algebra (vektorok, mátrixok), komplex számok, gráfelmélet, esetleg kombinatorika, valszám, statisztika, számelmélet, talán numerikus módszerek. (lehet, hogy ezek egy része későbbi, egyetemtől függ)

Fizikából meg kb. gimis fizika az elejétől kezdve, annyi módosítással, hogy nem kerülgetik a sebességet meg a gyorsulást, hanem elmondják, hogy a helyvektor idő szerinti első és második deriváltja. De amúgy mechanika, energiák, elektromosság, meg ami még releváns lehet műszaki irányban (mondjuk egy kis hőtan, optika).

Gimiben matek tagozatos voltam, eleinte nem sok újat mutattak egyetemen a matekos tárgyakban.

tegnapelőtt 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!